Osmaneli İlçesine bağlı Günüören Köyü’ndeki 700 yıllık tarihi evler ile ilgili yaptığımız haber sonrasında Osmaneli Belediyesi harekete geçti. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin öncülüğünde köyün turizme açılması için çalışmalar başlatıldı. Müzeler Müdürlüğü yetkilileri köyde bulunan tarihi evlerde inceleme yaptı.

Bilecik'in en eski yerleşim birimlerinden bir tanesi olan Osmaneli İlçesine bağlı Günüören Köyü’nde bulunan, Osmanlı Devleti döneminden kaldığı tahmin edilen evler hakkında gazetemizde yer alan haber sonrası  Müzeler Müdürlüğü yetkilileri köyde bulunan tarihi evlerde inceleme yaptı.

Başkan Şahin olaya el attı

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Günüören Köyü’nün turizme açılması için 700 yıllık olduğu tahmin edilen tarihi evlerin restorasyonu ve tarihii özelliğinin olduğunun tescillenmesi için çalışma başlatıldı. Göreve geldikten sonra Osmaneli’yi turizm merkezi haline getiren Belediye Başkanı Münür Şahin, çalışmaları köylere taşımaya başladı.

10 tarihi ev belirlendi

Müzeler Müdürlüğü’nden gelen 4 kişilik heyet köyde incelemelerde bulundu. Heyet köydeki evlerde teknik incelemelerde bulunurken restore edilmesi için 10 tarihi ev belirlendi. Heyetin incelemler sonucunda oluşturacağı raporu Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sunacağı öğrenilirken bakanlık kararına göre evlerin restorasyonu ve köyün sit alanı olması için çalışma gerçekleştirilecek.

Köy halkı memnun

Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Günüören Köyü Muhtarı Osman Çakır, evlerdeki başlatılan incelemelerin köy için önemli bir gelişme olduğunu kaydetti. Köyde bulunan evlerin tarihi bir miras olduğunu belirten Çakır, bu mirası korumak için çalıştıklarını söyledi. Günüören Köyü’nde böyle bir araştırmanın yapılıyor olmasının gururunu yaşayan köy halki ise seslerini duyan yetkililere memnuniyetlerini ilettiler.

Editör: TE Bilişim