İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantıları devam ediyor. Bugün İl Genel Meclisi Salonu’nda gerçekleşen toplantıda 4 gündem maddesi ile meclise verilen bir önerge görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Vali Güner Orbay İş Merkezi’nde bulunan sinema salonunun tahsis süresinin uzatılması ile ilgili gelen talep bir dahaki ay karara bağlanmak üzere Eğitim, Kültür ve Sosyal İşler Komisyonu ile Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.


Diğer gündem maddeleri olan İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporuna göre;ilimiz merkez ilçesi Ulupınar Köyü’nde Mülkiyeti Sav 1 Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş’ye ait taşınmaz üzerine ve Pazaryeri ilçesi Günyurdu Köyü’nde ki 21.22.23.24.25.28.29 nolu taşınmaz üzerine  “Güneş Enerjisi santrali” yapılması kabul edilerek karara bağlandı. Yine mülkiyeti Ömer Faruk Yarangümeli’ye ait taşınmaz üzerine “yol” yapmak maksadıyla hazırlanan imar planları görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.


Bir diğer gündem maddesinde ise Yenipazar İlçesi’nde ki 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu’nun tadilatı için gerekli olan 20.000 TL ödenek aktarılması oy birliği ile kabul edilmiş oldu.


Meclise verilen önergede ise İnhisar İlçesi ile Gölpazarı İlçesi’ni birbirine bağlayan Harmanköy-Bedi arasındaki kanyon yolunun 1. Sınıf yol ağına alınması gündeme getirildi.

Editör: TE Bilişim