Gülümbe Rampalarında bir minibüsle tırın karıştığı kazada 3 kişi hayatını kaybederken, 6 kişi ağır yaralandı. Bayırköy Açık Cezaevine ait, 8 kişiyi taşıyan 11 EN 289 plakalı minibüs, görgü tanıklarının anlattıklarına göre, yağmur sonrası kayganlaşan yolda önündeki aracı sollamak istedi. Aşırı hızlı olan minibüs virajı alamayarak karşı istikametten gelen 11 DZ 903 plakalı mermer yüklü tırla çarpıştı. Şiddetli çarpışman ardından minibüsün içindeki yolcular yola savrulurken, ortalık adeta can pazarına döndü.

Kazada ilk belirlemelere göre minibüste bulunan 2 gardiyan ve 1 mahkum olmak üzere 3 kişinin hayatını kaybettiği, tır şoförüyle birlikte 6 kişinin de ağır yaralandığı öğrenildi. Hayatını kaybedenlerin isimleri; Minibüs şoförü Çağatay Erdal, gardiyan İsmail Arı ve mahkum Mehmet Akdeniz.

Yaralıların durumlarının ağır olduğu ve hayati tehlikeleri bulunduğu gelen bilgiler arasında. Kaza sonrası Vali Ahmet Hamdi Nayir olay yerinde inceleme yaptı. Görgü tanıklarının ifadesine göre kazadan hemen önce yağan yağmurun kayganlaştırdığı yolda, hızlı giden ve önündeki aracı hatalı şekilde sollayan minibüsün kazaya neden olduğu öğrenildi.





Editör: TE Bilişim