Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Gülümbe yolundaki tehlikeli virajları bir kez daha gündeme getirdi. Önceki gün gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında söz alan Yaman, yoldaki virajların eğimlerinde kusur olduğunu söyledi ve uzmanlarca inceleme yapılıp sonucun kamuoyuyla paylaşılması istedi.

Kendisinin de 25 yıllık şoför olduğunu ve yolun eski halinden daha tehlikeli hale geldiğini belirten Belediye Başkanı Yaman, 2014 yılı Temmuz ayı toplantısında konunun Rektör Azmi Özcan ve Belediye Başkanı Selim Yağcı tarafından gündeme getirildiğini ama konuyla ilgili bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmadığını söyledi. 

Yolda eskisine göre daha çok kaza yaşandığını ama ölümlü olmayan kazaların basında yer almadığını ifade eden Yaman, yoldaki 50 km hız limitinin de gerçekçi olmadığını ifade etti ve Gölpazarı, Osmaneli, Vezirhan gibi yerleşim yerlerinden gelen acil hasta ve ambulanslar ile emniyet güçlerinin bu hız limitine uymalarının mümkün olmadığını söyledi.

Eski yolun statik kaplama olduğunu söyleyen Karayolları 14. Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu, kazaların artışını statik kaplama yapılması sonrası konforun artmasına bağladı. Açıklamaların ardından konuşan Vali Ahmet Hamdi Nayir’de yolla ilgili Savcılık tarafından istenen bazı raporlar olduğunu ve bu rapor sonuçlarını kendilerinin de beklediğini söyledi. Mehmet Yazıcıoğlu’ndan bölgede yeni bir inceleme yapılmasını isteyen Nayir, gerektiği durumda yolda yeni çalışma yapılmasının mümkün olduğunu ifade etti. 

Editör: TE Bilişim