İlimizin en çok trafik kazası meydana gelen bölgesi olan ve bu nedenle ölüm virajı olarak adlandırılan Gülümbe Rampaları’na çözüm bulundu. Bundan böyle yolun farklı noktalarında sürekli olarak trafik ekipleri bulunacak ve kurallara uymayan sürücülere ceza yağdıracak. Daha önce kazlar ile can yakan yol artık cep de yakacak.

Karayolları 14. Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Yazıcıoğlu, Gülümbe Rampaları’nda herhangi bir mühendislik hatası olmadığını söyledi ve kazaların sürücü hatalarından meydana geldiğini belirtti. İl Koordinasyon Kururlu Toplantısı için geçtiğimiz gün Bilecik’e gelen Yazıcıoğlu, yolun 50km/s’lik hıza uygun olarak yapıldığını, ancak vatandaşların çok daha hızlı gittiğini, bu nedenle kazaların kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Toplantıda konu Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman tarafından gündeme getirildi. Kendisinin de yolu uzun yıllardır kullandığını belirten Yaman, yolda bazı mühendislik hataları olduğunu söyledi. İddiayı kabul etmeyen Yazıcıoğlu, “Ben iddia ediyorum o bölgede sürekli trafik kontrolü yapılsın bir tane bile kaza olmaz” dedi ve kazaların sebebi olarak kurallara uymayan sürücüleri gösterdi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir ise, geçtiğimiz günlerde kendisinin de bizzat katıldığı bir inceleme çalışması yaptıklarını, Gülümbe yolu üzerinde trafik polislerinin konuşlanacağı cep noktaları belirlediklerini, bundan böyle yol üzerinde 3 farklı noktada sürekli olarak trafik denetimlerinin yapılacağını söyledi.

Can yakan kazalara cezalar önlem olur mu bilinmez ama, Gülümbe rampasında yakın zamanda başlaması planlanan radar denetimlerinin Bileciklinin cebini yakacağı bir gerçek. Her ay 1 milyon lirasını trafik cezalarına veren Bileciklinin, bundan böyle cezalara ödeyeceği para daha da artacak, belki 1 buçuk milyonu bulacak.

Editör: TE Bilişim