Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık (GTH) Müdürlüğü, tarafından Bilecik’in Kanatlı Hayvan Eti Üreticiler Birliği üyelerinin üretimi durdurma yönünde karar aldığı yönündeki haberlere ilişkin açıklama yaparak sorunun çözüldüğünü belirtti.

Ulusal basında ve gazetemizde; beyaz et üretiminin yüzde 75’inin karşılandığı Bilecik, Sakarya, Düzce, Bolu ve  Kocaeli’ndeki entegre tesislerin yeni yönetmeliği imzalamadığı için üretimin yüzde 80 oranında azaldığı ve beyaz et fiyatlarının iki katına çıkabileceğine dair haberlerin yayınlanmasının ardından Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, söz konusu adı geçen firmalar ve  Üretici Birlikleriyle görüşülüp sorunun çözüldüğü, bunun yanında üretimin devam ettiği ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“ Geçtiğimiz günlerde Ulusal ve Yerel medyaya yansıyan "Bilecik Kanatlı Hayvan Eti Üreticiler Birliği üyeleri, üretimi durdurma yönünde karar aldı." adlı haberde İlimizde üretimi durdurma yönünde karar aldığını, 9 Mayıs tarihi itibari ile Şen ve CP piliç firması ile çalışan üreticiler, üretimi durdurma kararı alıdığına dair bilgiler yer almıştı.

Bilecik il ve ilçeleri, toplamda 4 milyon 200 bin adet tavuk üretimi potansiyeline sahip olup, Bu potansiyel istihdama büyük katkı sağlamaktadır. Bilecik için bu kadar öneme sahip olan tavukçuluk sektörünün bu sorununu çözmek adına,söz konusu adı geçen firmalar ile Üretici Birlikleriyle görüşülmüş olup, İlimizde üretim devam etmekle beraber, üretim durdurma söz konusu değildir. Üretimde herhangi bir sıkıntı yaşanmamaktadır.”

Editör: TE Bilişim