Gökay Şimşek

İlimizde faaliyet gösteren ve bünyesinde birçok vatandaşa iş imkanı sağlayan, sektöründe de lider konumunda olan Granitaş Fabrikası, personelini motive etmek amacıyla piknik organizasyonu düzenledi.

Çakırpınar yolu üzerindeki piknik alanında bir araya gelen fabrika personeli aileleriyle birlikte düzenlenen etkinliğe katılırken, ortaya renkli görüntüler çıktı. Güncel müziklerin çalmasıyla gönüllerince eğlenen fabrika personeli düzenlenen piknik organizasyonu ile deşarj oldu.

“Şirketimiz bugün sektörünün gurur kaynağıdır”

Fabrika sahibi Suat Sarısoy ailesi ile birlikte katıldığı piknik organizasyonunda personeline yönelik yaptığı konuşmasında rekabete vurgu yaparak, tüm çalışanlarına emeklerinden dolayı teşekkür etti. Sarısoy, personeline yönelik yaptığı konuşmasında:

“Granitaş bugün, Garanitaş olduysa, Türkiye’de konusunda lider olduysa, bu sizin alın terinizle, emeklerinizle olmuştur. İçinizde bildiğiniz gibi kurulduğumuzdan itibaren bizimle olan çok sevgili, kıdemli arkadaşlarımız var, yepyeni katılan arkadaşlarımız var.Hepiniz çok değerlisiniz,hepinizin yeri bizde ayrıdır.Bu vesile ile yine hepinize çok teşekkür ederim.Çok emek veriyorsunuz,alın teri döküyorsunuz. Sizlerin sayesinde de şirketimiz bugün sektörünün gurur kaynağıdır. Lider olmak zordur ama lider kalmak daha zordur. Bütün Dünya’da olağanüstü rekabet yaşıyoruz, sizlerde bunu görüyorsunuz. Her şeyin daha iyisini ve daha ucuzunu yapmaya çalışan sektörlerle dolu bütün Dünya. Her şeyin daha iyisini yapmak zorundayız. Bunlar ise sizin fabrikalarımızda, bürolarımızda gösterdiğiniz gayretlerle oluşacaktır. Hepinizden hiç israf etmeden, çok verimli çalışmalarla, çok keyifli zamanlar içinde başarılarımızı sürdürmekte ele ele, gönül gönüle olacağımıza eminim. Bunu bekliyoruz ve bunun olacağından da eminiz. Tekrar vurguluyorum rekabet çok hızlı. Her geçen gün ithalattan olsun, iç piyasadan olsun rakiplerimiz artıyor. Bunlarla sizler gibi değerli arkadaşlarımla başa çıkacağımıza inanıyorum tabiki. Biz daima hep yukarılarda kalacağız ve bunun keyfini de yaşayacağız hep birlikte.”dedi.

“Deli rekabeti, akıllı rekabete çevirmemiz lazım”

Ganitaş Yönetim Kurulu Başkanı Suat Sarsoy, granit sektörüne ilişkin yaptığı değerlendirmede ise, sektörde faaliyette bulunan şirketlere deli rekabetten kaçınılması yönünde uyarılarda bulunarak şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye’miz son 20 yılda doğal taşta Dünya ölçeğinde olağanüstü başarı sağladı. Dünya liderleri içerisin ilk 3’teyiz. Bunun kıymetini bilmemiz gerekiyor. Ülkemiz çok zengin kaynaklara sahip ama sektörümüzdeki bazı arkadaşlarımız çok yanlış işlerde yapıyor.İtalya’nın Rönesans’tan bu yana sağladığı başarıları Türk sanayicisi,Türk mermercisi,Türk doğal taşçısı 20-30 yıla sığdırdı.Bunun kıymetini bilip,heder etmememiz lazım.İyiye gidiyoruz,iyiye gideceğiz.Makinecimizle,üreticimizle,uygulamacımızla Dünya’da doğal taş sektöründe çok önemli bir yer edindik,inşallah bu daha iyiye gidecektir.Yeter ki akıllı davranalım,deli rekabeti,akıllı rekabete çevirmemiz lazım diye düşünüyorum.”

“Bilecik bizi sevdi, biz Bilecik’i çok sevdik”

Şirketi Bilecik Vergi Dairesine taşımasıyla bir ilki de gerçekleştiren Suat Sarı soy, bu konuda kendisine yönelttiğimiz soruya da şu şekilde yanıt verdi:

“Bu değişikliği geçmiş yıllarda biz değerli valimizin sitemiyle yaptık. Parayı Bilecik’te kazanıyorsunuz vergilerinizi İstanbul’da ödüyorsunuz diyince hemen ertesi gün müracaat ettik ve buraya getirdik. Hiçbir kaybımız veya şikayetimiz olmadı.Bilecik’e geldiğimizden beri hep ilgi ve sempati gördük.Bilecik bizi sevdi,biz Bilecik’i çok sevdik.İyi ki geldik diyorum.Vergi dairesindeki dostlarımız,tüm kamu idaresindeki dostlarımız bizleri bilir.Biz doğru işleri,doğru şekilde yapmaya uğraşan bir müesseseyiz.Ben İstanbul’dan aldığımız arabalara bile Bilecik plakası aldırıyorum artık.Bilecik’imiz daha ileride görünsün diye.”

Fabrika personeli ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Sarısoy, düzenlenen piknik organizasyonu hakkında ise şunları söyledi:

Bu organizasyon çok keyifliydi. Personelimiz ve aileleri ile bir araya gelmek. Biz bunu her sene düzenli olarak yapıyorduk ama araya elde olmayan bazı sebeplerle birkaç sene boşluk girdi. Bundan sonrada inşallah sekte vermeden devam ettireceğiz.”

Akçe Organizasyon’un düzenlediği Garanitaş Fabrikası’nın piknik etkinliği günün anısına fotoğraf çektirilmesi ile son buldu.

Editör: TE Bilişim