Gamze Elmas


GRANİTAŞ ailesi 25. Yılında çalışanları ile biraraya geldi. Belekoma Yörsan Tesisleri’nde brotokol, fabrika yönetim kurulu üyeleri, personel ve idari işler çalışanları, işletme bölümünde çalışanlar ile biraraya gelinerek 25. Yılını muhteşem şekilde kutlayan GRANİTAŞ ailesi katılımcılara hoş bir gece yaşattı.


GRANİTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Suat Sarısoy, Yönetim Kurulu üyesi eşi Sedef Sarısoy, oğulları Ahmet ve Alper Sarısoy’un davetliler ile yakından ilgilendiği gecede fabrika çalışanları aileleri ve çocuklarıyla birlikte birlik ve beraberlik örneği sergiledi.



Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Orman Müdürü Oktay Ayatay, SGK İl Müdürü Niyazi Gökçe’ de Turgut Özen Mermer yönetim kurulu Başkanı Turgut Özen , Yarın gazetesi sahibi Mehmet Özgür ,geceye katılarak GRANİTAŞ ailesinin 25. Yılının mutluluğuna eşlik etti.




GRANİTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Suat Sarısoy, gece de yaptığı konuşmada fabrikanın kuruluş yıllarından ve bugüne kadar gelinen süreçten bahsederek, “Allah’ıma şükrediyorum ki benim yanımda hep çok değerli kardeşlerim, insanlarım oldu. Kardeşlerim derken bir abim, bir ablam, abim rahmetli oldu kardeşlerim buradaki 150 kişi ve bütün ülkedeki 450 kişi ve onların eşleri ile çocukları. GRANİTAŞ’ı GRANİTAŞ yapan benim bu sevgili arkadaşlarımdır. Bu vesile ile bütün ekip arkadaşlarımın terli alınlarını ve yanaklarını öpüyorum, şükranlarımı hepsine buradan bir kere daha ifade etmek istiyorum” diyerek geceye katılan tüm çalışanlarına, onların ailelerine ve çocuklarına teşekkür etti.



“BU GECENİN FARKINI BİLECİK’İMİZE ORMAN KATARAK YAPACAĞIZ”


Yönetim Kurulu Başkanı Suat Sarısoy, fabrikanın 25 yılını değerlendirmeden önce konuşmasına geceye Antalya’dan gelip katılımcıların eğlenmesini sağlayan Hamdi Çeliktaş ve orkestra arkadaşlarına teşekkür ederek başladı.


Birçok şirketin böyle geceler düzenlerken astronomik rakamlar isteyen sanatçılara sahne aldırdığını fakat kendilerinin makul ve doğru çalışan işini iyi yapan sanatçıları davet ettiklerinin altını çizen Sarısoy, aradaki doğan farkıda ülkenin hayrına olacak işler için kullandıklarını belirtti.



Sarısoy, Bilecik’te düzenledikleri bu gecenin farkını da Bilecik’e orman katarak yapacaklarını vurgulayarak, konu ile ilgili  Bilecik Orman Müdürü ile ilk fırsatta konuşacağını belirtti.


Sarısoy, “Benim sevgili mesai arkadaşlarım, mesai arkadaşlarımın eşleri, çocukları, sevgili GRANİTAŞ ailem bizim bu mutlu gecemizi onurlandırdığınız için hepinize şükranlarımı sunuyorum. Böyle bir gecede sizlere hitap ederken mutluluk duyuyorum. GRANİTAŞ ailesinin bu birlikteliği beni çok keyiflendiriyor, gururlandırıyor. Aramızdan ayırılan ve ahirete intikal eden arkadaşlarımızı da rahmetle anıyorum, Allah nur içinde yatırsın, hepsinin aziz hatıralarını minnetle anıyorum.



Benim iş hayatım bu sene 40 yılını doldurdu. 40 yıl derken maaş almaya başladıktan sonra üniversite, askerlik sonrasını söylüyorum. Geriye gidersek çocukluğuma kadar uzanan 55 yıllık bir çalışmışlığım var. Hep çok keyifle çalıştım, Allah sağlık verdi, huzur verdi bende hep iyi insanlarlaydım bugünlere ulaştık.

Sizlere hisselerimden bahsetmeden önce bu gecenin eğlence kısmını keyifle götüren yanımdaki sanatçı arkadaşlarım hakkında birkaç söz söylemek istiyorum. Biz bu tarz geceler düzenlerken her yıl Antalya’ya 300-400 tane satıcı arkadaşımızı çağırırız. Son gecesine de mütevazi bir eğlence koyarız. Başka şirketler isim yapmış böyle astronomik rakamlarla gelen insanları çağırırlar, biz ise sanatını iyi yapan, makul, doğru fiyatlarla çalışan iyi sanatçıları davet ederiz. Arada doğan farklada memleketimizin hayrına işler yaparız. Bu gecenin farkını Bilecik’imize orman katarak yapacağız. Sayın Oktay Müdürümle ilk fırsatta ziyaretimde konuşacağım bu konuyu.



Bu ekibi size kısaca tanıtayım. Bizim Antalya’daki Şube Müdürümüz eski turizmcidir bu tarz işleri iyi bilir. Bu yılın toplantısını yaparken kendisine 4-5 potansiyel sanatçının videosunu yolla bize dedik. Ve bize gelen 5 videoyu izledikten sonra doğrudan doğruya Hamdi bey dedik. Hem Hamdi beye hem de sevgili arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Hamdi beyin bir avantajı var benim nezdimde soyadı Çeliktaş, benim hayatımın yarısı çelik, yarısı taş olduğu için onu ayrıca bir favori yapıyorum” dedi.


“GRANİTAŞ’I GRANİTAŞ YAPAN SİZLERSİNİZ”


Yönetim Kurulu Başkanı Suat Sarısoy, GRANİTAŞ’ın öyküsünden bahsederek, geçirdiği zorlukları çalışanları ile paylaştığı konuşmasında büyük bir aile olduklarını belirterek GRANİTAŞ’ın bugünlere gelmesinde emeği olan mesai arkadaşlarına, çalışanlarına teşekkür etti.



Sarısoy, “Size bu gece GRANİTAŞ’ın öyküsünü de söylemem lazım, içinizde bilenler azdır sanıyorum. BORUSAN’ın kurucusu merhum Asım Kocabıyık, Afyon’un Tazlar Köyü’nde doğduğu için hayatta olduğu sürece Afyon için çok hayırlı işler yaptı, şimdi de oğlu sürdürmeye çalışıyor. GRANİTAŞ müessesesi Asım beyin doğduğu şehre yatırım yapmak üzere yola çıkıp bir Afyon’da mermer tesisi kurmak üzere başlattığı bir projedir. Bu projenin o yıllarda İtalyan danışmanlığına sorulduğunda ve o gün yönetimi teslim ettiği genç arkadaşların kararıyla Afyon’daki mermer tesisi Bilecik’te granit tesisi olarak kısmet oldu ve Afyon’un mermer işletmesi kurulmayıp Bilecik’e granit işletmesi kuruldu. Ben o yıllarda BORUSAN’da başka 2 şirketin yöneticisi olduğum için bu işin başlangıcında şirketin ilk 5 yılı hakkında benim katkım ve bilgim olmamıştır. 6. Yılda Asım bey benim bu şirketinde Yönetim Kurulu’nda görev almamı istediler, daha sonrada şirketin tüm yönetimini benim üstlenmemi rica ettiler. Grupta 3. Şapka olarak granit şapkasını da giymiş oldum bundan aşağı yukarı 17-18 yıl önce. GRANİTAŞ’ın sorumluluğunu aldıktan sonra gördüm ki bu iş BORUSAN grubuna hiç uyan bir iş değil. Büyüklüğü ile, karakteri ile, yapısı ile ve Asım beye bu işi hemen satmamız lazım dedim. Rayiç bir bedelle, doğru bir bedelle satma imkanı bulamadığımız için işletmeye devam ettik. O yıllarda da benim başka bir kişisel hedefim ilerliyordu ki Asım beyin bundan haberi vardı. Hep adını anıyorum, rahmetli, nur içinde yatsın, hayatımda çok önemli yeri vardır, Türk sanayisine çok büyük katkıları olmuştur.



98 yaklaştığında ben 50 yaşıma girip BORUSAN’da da 25. Yılımı tamamlamış olacaktım. Bu süreç geldiğinde ben Asım beyin izni ile ayrılırken, GRANİTAŞ senin olacak sana teklif ediyorum dedi ve çok ciddi bir borç yükü ile, çok ciddi bir cesaretle olduğu gibi kabullenip başladım. Geçen 16 yıl içinde kıymetli eşim, çocuklarım ve çok kıymetli mesai arkadaşlarım sizlerle birlikte GRANİTAŞ’ı bugünün GRANİTAŞ’ına yapılandırdık hep birlikte. Bugün GRANİTAŞ 6 tane granit ocağı işleten, 2’si büyük, 3’ü orta ve küçük boyla 5 granit fabrikasıyla 14 ilde 17 satış merkezi ile çalışan, 2 milyon metrekareye yaklaşan üretim ve satış kabiliyeti olan bir müessesedir. Sosyal Güvenlik Kurumu’nda 30’a yakın işyeri kaydımız vardır. Şirketimiz ayrıca Ukrayna’nın Odessa şehrinde, Romanya’nın da Bükreş şehrinde 2 şirket kurup bu bölgelerde satış merkezleri kurdu. Bunları yaptım diyemem asla yaptık, bütün bu sevgili arkadaşlarım ile beraber. Müesseselerin en önemli kaynağı insan kaynağıdır. Dürüst ve bilgili insansanız para bulunur, bankalar peşinizde koşar, makinacılar peşinizde koşar ama bunları yapacak ve satacak insanlarınız varmı Allah’ıma şükrediyorum ki benim yanımda hep çok değerli kardeşlerim, insanlarım oldu. Kardeşlerim derken bir abim, bir ablam, abim rahmetli oldu kardeşlerim buradaki 150 kişi ve bütün ülkedeki 450 kişi ve onların eşleri ile çocukları.



GRANİTAŞ’ı GRANİTAŞ yapan benim bu sevgili arkadaşlarımdır. Bu vesile ile bütün ekip arkadaşlarımın terli alınlarını ve yanaklarını öpüyorum, şükranlarımı hepsine buradan bir kere daha ifade etmek istiyorum. GRANİTAŞ bukadar yere sığmıyor, GRANİTAŞ’ın biraz önce izah etmeye çalıştım Türkiye’de 450 mensubu var. Bu arkadaşlarımızı bir kerede toplamak bizim için arkadaşlarıma da çok külfetli olacaktı, geceli gündüzlü yol ayrıca da iş kaybı olacaktı, iş kaybını da, arkadaşlarımızı yormayı da göze alamadık ve kutlamaları 3’e böldük. Bu kutlamalarımızın 1.sidir. İlk göz ağrımız olan Bilecik’te başladık. Gelecek hafta 16’sında Kırşehir yöresinde Kırşehir fabrikamız ekibini, bir sonraki haftada 23’ünde İstanbul’daki arkadaşlarımızla yapacağımız toplantı ile kutluyoruz 25. Yılımızı. İnşallah daha nice keyifli yıllara hep birlikte sağlıkla, huzurla ulaşırız” görüşlerine yer verdi.



“SANAYİ FAALİYETİMİZDE BİR DURAKSAMA HİSSEDİYORUM VE BUNA ÇOK ÜZÜLÜYORUM


Yönetim Kurulu Başkanı Suat Sarısoy, fabrikanın öyküsünü ve bugünlere gelmesinde geçirdiği evreleri çalışanları ile paylaştıktan sonra sanayi alanında duraksama hissettiğini belirterek bu konuda yaşadığı endişelerini paylaştı.


Sarısoy, “İşlerle ilgili birkaç şey söyledikten sonra dünyamızda, ülkemizde çok hararetli, çok sıkıntılı, bugünümüzü, geleceğimizi derinden etkileyecek olaylar cereyan ediyor. Bu olaylarla ilgili yorum ve görüş paylaşmanın yeri burası değil ama iki tane ana başlığa değinmeden  geçemeyeceğim. Birincisi Türkiyemiz böyle hızla, keyifle gelişiyor ama sanayi faaliyetimizde bir duraksama hissediyorum ve buna çok üzülüyorum. Dikkat ederseniz son açılışlar, kutlamalar herşey sanayi dışında halbuki ülkeler üretmeden hiçbirşey yapamazlar. Türkiye 30 yıl önce 2.5 milyar dolar ihracat yapardı. Bugün 30 yılda 60 katına geldiysek, 150 milyar doları zorluyorsak bu Türk müteşebbisinin, Türk sanayicisinin yatırım yaparak, riske girerek, üretim yaparak yarattığı bir neticedir. Bundan vazgeçersek gelecek yıllarımız keyifli olmaz. Bugün sanayi yatırımı yapanlar maalesef enayi telakki edilir hale geldi. Benim arkadaş çevremde pek çok arkadaşım beni üzülerek söylüyorum enayi görüyorlar. Ama ben onları dinleyip, üzülüp enayiliğe devam ediyorum ve devam edeceğim Allah sağlık ve huzur verdiği sürece. Katma değeri yüksek yatırımlar yapmak zorundadır ülkemiz. Başka türlü hep riskli görürüm. Bizim en yakın rakibimiz, daha doğrusu bizden büyük rakibimiz bu sektörde faaliyet gösterirken birkaç yıl önce ben bu sanayicilikte yokum arkadaş bu kadar riskli, bu kadar sermayeyi bu kadar az karla çalıştırmam deyip çok sürpriz bir kararla işten çekildi, makinalarını, fabrikasını satışa çıkardı. Çok sürpriz bir karardı bizim için dünya ölçeğinde çok büyük bir müesseseydi bizim için ve inanamadım bu kararlarına ama uyguluyorlardı. Hintliler tesisleri almaya başladı bir kısmını, fevkalade rahatsız oldum ülkem ve mesleğim adına hem haşin rakiptik, hem iyi dosttuk. Gidip son jenerasyon makine parklarını alıp borçlanarak leasingle başlangıçta olduğu gibi ciddi borçla, cesaretle alıp ülkemize kazandırdım, bundan da keyif duyuyorum. Bütün o fabrikanın makinaları şuanda GRANİTAŞ’ın Kırşehir ve Bilecik tesislerinde çalışıyor. Bunu ülkemiz ve şirketimiz için yaptım çokta keyif aldım, benim için riskti ama keyifle yaptık. Bu arada sökme, takma, kurma işlerinde emeği geçen değerli arkadaşlarımı ayrıca kutlamak istiyorum, çok emekleri geçti, ellerine sağlık, her arkadaşımda olduğu gibi bizim makine bakım ekibi de harika işler çıkarttı” dedi.


“İNSAN OLMADAN NASIL İSLAM OLUNURU KESTİREMİYORUM”


Yönetim Kurulu Başkanı Suat Sarısoy, sanayi alanındaki endişelerinden bahsettikten sonra son günlerde İslam dini adına bölgemizde yaşanan gelişmelerden de tedirginlik duyduğunun altını çizdi.


Sarısoy, “sanayi faaliyetinden sonra uluslararası bir konuyuda söyleyeyim. Bu insan olamadan İslam olduğu söylenen insanların çevremizde yarattığı terörden çok tedirginlik duyuyorum, inşallah kısa zamanda neticelenir. İnsan olmadan nasıl İslam olunuru kestiremiyorum. Bunlar İnsan da değil, İslam da değil. Din kardeşlerimize yaptığı zulümden büyük üzüntü ve endişe duyuyorum. Bunlar insanlık dışı yaratıklar, inşallah fazla hüküm süremeden yok olurlar. Amerika bugünlerde yaptıklarını keşke haftalar ve aylar önce yapsaydıda bu şımarıklıklar, bu delilikler, bu serserilikler ortaya çıkmasaydı. Bir yandan İslam kardeşliği, biryandan Yahudiler çok çevremizde zulüm yarattılar. Kuzeyimizde Ukrayna perişanlıkta, güneyimizde bilinen ülkeler perişanlıkta inşallah hayırlısıyla bunlar neticeye ulaşırda ülkemizi, kaderimizi kötü etkilemez, hayırla çıkacağımızı umuyorum bu işlerden” dedi.


Suat Sarısoy, konuşmasını, “1989’da 120 bin metrekarelik kapasiteyle kurulan, 25 yılında 2 milyon metrekareye yakın kapasite gücüne ulaşan, 450 tane aslanların yarattığı GRANİTAŞ bugünlere doğdu, bu vesile ile sevgili arkadaşlarıma bir kere daha çok teşekkür ediyorum. GRANİTAŞ bugün Türkiye’de sektörününün lideridir, dünya ölçeğinde ise çok büyükler ketagorisindedir. Allah yolumuzu açık etsin, inşallah daha keyifli, daha iyi şeyler yaratabilelim hem bizler için, hem bulunduğumuz şehirler için, hem çalışlanlarımız için. Sözlerimi bitirken bize cesaret veren, hep yanımızda olan değerli kamu yöneticilerimize, değerli yerel yöneticilerimize onların bütün ekiplerine, dostlarına, yıllardır gerçekten hep yanımızda hissettik. Hangi şehre gittiysek hep yanımızda oldular, hiç karşı karşıya gelmedik. Umarım bu hep böyle sürer biz devletimizin kurallarına uyduk, devletimizin yetkilileri de hep yanımızda, yakınımızda oldu inşallah hep böyle sürecek. Benden sonrada çocuklarım ve arkadaşları da bunu böyle sürderecekler. Kamu ve yerel yönetici dostlarımıza teşekkür ettikten sonra, 3 bini aşan müşterimiz, bankacılarımız, tedarikçilerimiz, GRANİTAŞ’ı GRANİTAŞ yapan herkese teşekkür ederken, çok sevgili arkadaşlarım hepinizi bir kere daha ailelerinizle, çocuklarınızla burada görmekten mutluyum, teşekkür ediyorum, alnınızdan öpüyorum, Allah hepimize sağlık, huzur ve keyifli günler versin. Ülkemiz için, şirketimiz için, şehirlerimiz için keyifli günler olsun. Hepinize sevgi ve saygılar sunuyorum, yanaklarınızdan öpüyorum sağolun” diyerek tamamladı.


GRANİTAŞ’ın 25. Yıl kutlama gecesinde fabrikada 3 yıl ve üzerinde değişik kademeler görev alarak çalışanlara plaket ve altın verildi.


Belekoma Yörsan Tesisleri’nde düzenlenen yemekli organizasyonda davetlilerin verilen hizmetten memnun kalarak ayrıldıkları gözlenirken, GRANİTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Suat Sarısoy, tesis sahibi veteriner hekim Mustafa Çakmak teşekkür ederek, geceden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Editör: TE Bilişim