Bilecik’te ayakkabı dükkanı işleten Emrah Aslan (37) isimli vatandaş, gözü gibi baktığı ve beslediği kedilerin dükkanın önünden geçen arabaların altında ezilmesi sonrası önlem amaçlı iş yerinin köşesine, “Dikkat! Kedi çıkabilir ezersen kameralar kayıtta” yazılı bir tabela astı.

       “BEN KEDİLERE KARŞI KÜÇÜKLÜĞÜMDEN BERİ ÇOK MERHAMETLİYİMDİR”

       Bilecik Merkez Gazipaşa Mahallesi Hamam Sokak’ta ayakkabı dükkanı işleten Emrah Aslan, dükkanının önünden geçen arabalardan dolayı kedilerin sürekli ölmesi nedeniyle böyle bir uyarı tabelası asma gereği duyduğunu söyledi.

       “Bunlara ne gibi önlem alabilirim’ diye düşünürken böyle bir tabela astım” diyen Emrah Aslan, şöyle konuştu:

       “Bu mahallede uzun zamandan beri esnaflık yapıyorum, kedileri elimden geldiğince besliyorum, ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyorum fakat son zamanlarda artık hayvanların çok ölmesinden dolayı rahatsızlık duydum. ‘Bunlara ne gibi önlem alabilirim’ diye düşünerek böyle bir tabela astım. Buralara kasist falan yapılması zor olduğundan dolayı böyle bir imkanın olması için başka yerden izin alınması gerekiyormuş fakat bizde onları almadığımızdan dolayı kendimizce bu şekilde bir şey yaptık.

       Ben kedilere karşı küçüklüğümden beri çok merhametliyimdir, çok severim, bir de Efendimiz Aleyhisselamın hadislerinden birinde vardır: ‘Yerdekilere merhamet edin ki, göktekilerde sizlere merhamet etsin.’ O yüzden Allah bize merhamet vermiş, bizde onları korumak için ya da onlara bakmak için bu şekilde bir önlem almak istedik.”

       “BİR AY İÇİNDE 10 TANE GARANTİ EZİLMİŞTİR”

       Bir ayda 10 kedinin hızla geçen arabalar sebebiyle can verdiğini söyleyen dükkan çalışanı Emirhan Söğüt (19) ise şöyle konuştu:

       “10 gün önce burada daha yeni ezildi, iki gün önce şurada ileride ezildi hızlı geçiyorlar. Bazen de bunlar yola atlıyorlar böyle yani daha bu kanlar yok olmadan yeni bir tane daha eziliyor, bir ay içinde 10 tane garanti ezilmiştir.”

Editör: TE Bilişim