Bilecik Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ertuğrul Açıkgöz Cumhurbaşkanı Kararıyla görevden alınan Defterdar Mustafa Şahin’e arka çıkarak, ilimizden gitmesinin büyük bir kayıp olduğunu belirtti.

Oda Başkanı Açıkgöz, “İlimizde 7 yıldır görev yapmakta olan Defterdarımız Sayın Mustafa Şahin’in 2020/289 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararıyla görevden alındığını büyük bir şaşkınlık ve üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım.” Dediği açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Bilecik’te göreve başladığı günden bu yana Mali Müşavirler Odamız mensuplarının ve mükelleflerimizin problemlerinin çözümü konusunda elinden gelen gayreti gösteren, idari süreçleri son derece sağlıklı şekilde yürüten, Bilecik kamuoyu tarafından da sevilip sayılan değerli bir bürokrat olan Sayın Şahin’in görevden alınmasının ilimiz için çok büyük bir kayıp olduğunu düşünüyorum. Bu kararın gerekçesinin kamuoyu tarafından bilinmesi gerektiğine inanıyor ve ilimiz siyasilerine konunun aydınlatılması için çağrıda bulunuyorum. 80’li yıllar ve öncesinde Bilecik’te görev alan bürokratların küskün olarak gönderilmesinin Bilecik’in ekonomik ve sosyal gelişimine verdiği zararlar düşünüldüğünde, benzer hataların 2000’li yıllarda da devam ettiğini üzülerek görüyorum. Ülkemizin ve ilimizin gelişiminin, kamunun liyakatli bürokratlarına değer vermekten geçtiğini, kalkınmamızın ancak bu şekilde gerçekleşeceğini hatırlatarak, konuyu kamuoyunun taktirine bırakıyorum.”

Editör: TE Bilişim