Cafer Elmas

Gölpazarı'nda Fethullahcı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) mensuplarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Nilüfer Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin eğitim yurdu yöneticisi olduğu iddia edilen 16 kişi gözaltına alındı. 

Gölpazarı Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Gölpazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda aralarında Gazi olduktan sonra TSK'daki görevinden ayrılan Uzman Çavuş, Din görevlisi ve Zaman Gazetesi dağıtıcılığını yapan esnafların da bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı. 

Birkaç gün önce Nilüfer Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği yurt binasında hareketlilik sezen ve derneğin boşaltılmasına çalışıldığı sırada Savcılık talimatı ile Gölpazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce duruma el konulduğu iddia edildi. Bu kapsamdan sonra genişletilen soruşturma kapsamında Nilüfer Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği yurt binası yöneticileri olduğu iddia edilen 16 kişi operasyon ile gözaltına alındı. Gölpazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde sorgularının tamamlanmasının ardından şüphelilerin Gölpazarı Adliyesi’ne sevkedileceği öğrenildi. 

Diğer yandan eğitim yurdunun binasını geçtiğimiz günlerde Bilecik'te gözaltına alınan ve FETÖ'nün Bilecik İmamı olduğu iddia edilen Pelitözü Köyü Gölpark Mescit İmamı Ahmet K.'nin yaptırdığı iddia edildi.

Editör: TE Bilişim