Geçtiğimiz günlerde Bilecik’in Gölpazarı ilçesinde sokak hayvanlarına yönelik yürüyüş yapıldı.

Gölpazarı İstiklal Mahallesi muhtarı Sebahat Gölcük öncülüğünde başlayan yürüyüşe halk da destek çıktı. Yürüyüş esnasında “ Sokaklarda başıboş köpek istemiyoruz”, “Köpekler barınaklara götürülsün” pankartları açıldı.

Yürüyüşe katılan Gölpazarlı vatandaşlar “Can güveliğimiz yok, parklarda oturamıyoruz, gece saatlerinde sokaklarda rahat ve huzurlu bir şekilde yürüyemiyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Yürüyüş sonunda muhtar Gölcük basın açıklaması yaptı. Muhtar Gölcük yaptığı basın açıklamasında, hayvanlara karşı bir kininin olmadığını, hayvanların daha iyi bakılması ve kısırlaştırılması, çocuğu, genci yaşlısı ile herkesin sokakta korkmadan gezebilmesi için bu yürüyüşü düzenlediklerini söyledi.

Muhtar Gölcük’ten vatandaşlara sitem

Muhtar Gölcük, yürüyüşün ardından sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada hem sokak hayvanlarından şikâyetçi olup hem de yapılan yürüyüşe destek olmayan vatandaşlara yönelik; “İstiklal mahallesi muhtarı olarak köpeklerle ilgili bana gelen teklifler üzerine gerekli yerlere bildirerek izin alıp bu yürüyüşü düzenledim ama gördüm ki köpeklerden çok memnun olduğunuz için bu yürüyüşe katılmadınız. Katılıp bana destek veren herkese sonsuz teşekkürler” diyerek sitemini de belirtti.

Editör: TE Bilişim