Sempozyum kapsamında ilçenin meydanlarının güzelleştirilmesi için birçok heykel yine ilçede bulunan eski ağaç kütükler kullanılarak yeniden hayat buluyor. Daha önceki senelerde Bilecik taşını halkın tanıması için taş heykel parkı kuran proje bu sene de yenilenen Tarihi Taşhan’ın çevresini güzelleştiriyor. Kırsal alanların ve özellikle köylerin sorunlarını ve yeniden etkin kullanımını ele alan Köyünü Yaşat projesi kapsamında yürütülen Heykel Sempozyumu; sanatın köylü ve ilçe halkı ile buluşması, mekânsal kalitenin arttırılması amacıyla yapılan birçok faaliyetten birini oluşturuyor.

 Güncel sanatın kırsalda yaşayan insanlar ile olan bağının zayıf kaldığı düşüncesinden yola çıkan proje, insanların yaşamlarına dokunacak sanat eserlerinin bu bağı kuvvetlendireceği savıyla sanata önemli bir yer verildi. Heykeltıraşlar, köy içinde işlevsel bir yorum oluşturmaya çalışarak, eserlerini insanların buluşabileceği, oturup dinlenebileceği küçük köy çeşmesi ve meydancıkları olarak düşündüler.

Bu işlevsellik aynı zamanda ortaya çıkan eserlerin anlaşılabilirliğini kolaylaştırıp insanlar tarafından kabul görmesini sağlıyor. İlçe merkezinde de aynı şekilde mekânsal kalitenin artması, insanların sanatla bir arada olabilmeleri amacıyla merkez noktalara kırsal hayatın izlerini taşıyan heykeller hazırlandı.

Bu amaçla Gölpazarı İlçesi Işıklar Yapı Ürünleri’in de katkıları ile alanında isim sahibi birçok sanatçıya ev sahipliği yaparak, sanatçılar ile ilçe ve köy halkını buluşturuyor. Köy ve ilçe hayatını kısa süre de olsa yaşamaları, kırsal alanlarda tarımla uğraşan insanlarla bir arada ürün vermeleri sempozyuma katılan sanatçıları da memnun etti.

Sempozyumu düzenleyen kurul şu isimlerden oluştu:
Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı
MSGSÜ Heykel Bölümü Başkanı  Prof. Fatma Akyürek
Doç. Bülent Çınar
Dr.Öğr.Üyesi Ümit Arpacıoğlu

Sempozyuma Katılan Sanatçılar Sanatçılar
Bülent Çınar
Ümit Arpacıoğlu
Büşra Kölmük
Mert Çıkılmazkaya
Muzaffer Tuncer
Aslışah Erden
Ahmet Doğan
Şirin Gülce Çağın
Nihat Sarıibrahimoğlu

Editör: TE Bilişim