Yenipazar Hayvancılık İhtisas ve Gölpazarı Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) bilgilendirme toplantısı Vali Bilal Şentürk başkanlığında yapıldı.

Vali Şentürk, Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonundaki toplantıda, İlimizde 6 OSB'mizin olduğunu, yeni kurulacak 2 ihtisas OSB ile ilimizin ekonomisinin daha da kalkındırabileceğini söyledi.

Var olan imkan ve kabiliyeti maksimum seviyede değerlendirmenin yanında yeni potansiyelleri ortaya çıkarma gibi bir sorumluluklarının bulunduğunu vurgulayan Vali Şentürk, şunları kaydetti:

''Önce bu işin hayali olur. Ondan sonra da gerçeklikleri. İmkan ve kabiliyetle yeni potansiyelleri ortaya çıkarmak için heyecan katmamız lazım. İlimizde 6 OSB'miz var. 2 tane daha kurulması, hatta merkezde üçüncü OSB kurulması ilimizin ekonomisini daha da kalkındırabilir noktasında bir çaba içinde olacağız. Son açıklanan istatistik verilerine göre, Bilecik il ekonomisindeki sanayi payı yüzde 54 ile Türkiye'de ikinci sırada. Kendi ölçeğinde ciddi bir orandır. Ağırlığımızı, enerjimizin önemli bir kısmını bu alana aksetmemiz lazım. İlimizin sanayileşmesi ve ekonominin artırılmasıyla ilgili bize düşen görevler var. Bu anlamda, alt yapıyı en iyi şekilde hazırlamak. Yenipazar Hayvancılık İhtisas ve Gölpazarı Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması için fizibilite çalışması yapılıyor. Bilecik, 25 milyon nüfusun yaşadığı, büyükşehirlerle kuşatılmış bir şehir. Buranın potansiyelinin yüksek olacağı muhakkak. Biz sanayileşirken katma değerleri yüksek olabilecek alanlara ve kendi ilimizin maliyet alanlarına öncelik vermek durumundayız. İki ilçemizin de, hem üretim açısından, hem de ticaret potansiyeli konumuyla, bölgeye hitap edecek önemli merkezlerden olabileceğini düşünüyorum. ''

Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş da OSB'nin kurulmasının Gölpazarı ve Yenipazar ilçelerinin ekonomik ve sosyal anlamda kalkınmasına katkı sağlayacağını söyledi.

Vali Yardımcısı Akın Yılmaz, Gölpazarı Kaymakamı İbrahim Güneş, Yenipazar Kaymakamı Yavuz Kartal ve Osmaneli Kaymakamı Naif Yavuz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, Bilecik TSO Başkanı Şükrü Keskin, Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı ve Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden ile ilgili kurumların yetkililerin katıldığı toplantı, Gölpazarı ilçesine kurulması planlanan Gıda İhtisas OSB ile Yenipazar ilçesine kurulması planlanan Hayvancılık İhtisas OSB çalışmalarının değerlendirilmesiyle sona erdi.

Editör: TE Bilişim