İl Genel Meclisinin aldığı kararla Pelitözü Gölpark’ın Bilecik Belediyesine tahsis edilmesinin ardından, Aralık ayı Belediye Meclis Toplantısında Gölpark’ın belediyeye tahsisi oyçokluğuyla kabul edildi. Oylamada tek ret oyu veren isim CHP’li Seyfi Özgen oldu. Özgen, göletin yapıldığı dönemde Pelitözü köylüsünün topraklarını bedelsiz olarak verdiğini ve bugün göletten sulama için faydalanamadıklarını söyledi. Göletin Pelitözü muhtarlığına devredilmesi gerektiğini ifade eden Özgen’e cevap veren Başkan Selim Yağcı, Pelitözü’nün geldiği noktada ihtiyaç duyulan hizmetlerin köy muhtarlığı tarafından karşılanmasının mümkün olmadığını, halkımıza daha iyi hizmet verilmesi için Belediyeye verilmesinin doğru bir karar olduğunu söyledi.

İl Genel Meclisine aldığı karar için teşekkür eden Yağcı yaptığı konuşmada şunları söyledi:

2004 yılından itibaren Bilecik Belediyesi olarak Pelitözü Gölpark'a ilişkin güzel planlarımız vardı. 2004 yılında nasip olmadı. Biz de o dönem içerisinde Kent Ormanını devreye soktuk. Halkımızın rekreasyon ihtiyacını o alanda Bunun üzerine vatandaşlarımızın nefes alabileceği, dinlenebileceği, güzel zamanlar geçirebileceği bir mekan olan Kent Ormanı'nı hizmete açtık. Halkımızın bu anlamdaki rekreasyon ihtiyacını bu şekilde giderdik. Aynı şekilde 2009 seçim programımız içerisinde yine Pelitözü Gölpark vardı ve 2009 yılından sonra da İl Genel Meclisi, Kalkınma Ajansı'ndan belirgin bir kaynak alarak, burada birlik içerisinde belirgin düzenlemeler yaptık. Biz de Bilecik Belediyesi olarak, kendi gördüğümüz eksiklikleri giderdik. Çocuk Parkı gibi, çevre düzenlemeleri gibi, Açık Hava Tiyatrosu gibi ve temizlik ile çöp toplama işlemlerin yapılması noktasında katkı sağladık.

“Vatandaşlarımız, Gölpark'tan daha çok faydalanacak”

Bilecik Belediyesi tarafından Pelitözü Gölpark'ta gerçekleştirilecek olan hizmetler ve yeni projelerle Gölpark'ın vatandaşlarımız tarafından daha çok faydalanacağı bir mekan haline geleceğini dile getiren Başkan Selim Yağcı, sözlerini şöyle tamamladı:

Bilecik Belediyesi olarak Gölpark'ta gerçekleştirilecek olan projeler noktasında belediyemiz daha aktif ve verimli olur diye düşünüyoruz. Aynı şekilde İl Özel İdaremizin bu anlamda olanakları daha sınırlı. Diğer yandan burada yapacağımız yatırımlarla halkımıza daha iyi ve kaliteli hizmetin verileceğini öngörüyoruz. Bilecik Belediyesi olarak bütün bu noktaları düşünerek, böyle bir talepte bulunduk. İl Genel Meclisimiz de bu yönde Pelitözü Gölpark'ın, Bilecik Belediyesi'ne devrine ilişkin bir karar aldılar. Biz de burayı önümüzdeki süreç içerisinde her yönüyle geliştirerek, halkımıza daha güzel piknik ve mesire alanları oluşturup daha rahat bir mekan haline getireceğiz.

Editör: TE Bilişim