Ramazanın gelmesiyle birlikte pek çok hemşerimiz iftarını Pelitözü Gölpark’ta açıyor. Her geçen gün gelişip güzelleşen gölet kenarında oruç açan ya da iftar sonrası yürüyüş yapmak için gölete gelen vatandaşların ciddi bir sorunu var. Daha önce de gündeme getirdiğimiz gibi, gölete gelen yol üzerinde aydınlatma yok. Geçtiğimiz aylarda can kaybı da yaşanan kazaların olduğu yol üzerinde, güneş battıktan sonra göz gözü görmüyor. Bu hem araç trafiği için hem de Pelitözü köyü ve gölet arasında yürüyen yayalar için çok büyük tehlike arz ediyor.


Konuyu sorduğumuz İl Özel İdaresi yetkilileri bölgenin Bilecik Belediyesi mücavir alanı içinde olduğunu belirterek topu belediye yetkililerine attı. Belediye yetkilileri ise Gölpark’ın İl Özel İdaresi yetki alanında bulunduğunu, bölgenin idaresini istediklerini, fakat söz verilemesine rağmen somut bir adım atılmadığını belirttiler. OEDAŞ yetkilileri ise; yola aydınlatma direği yapılması için İl Özel İdaresi veya Belediyeden her hangi bir talep gelmediğini, talep gelmesi durumunda komisyon kararı alınıp yatırım programına dahil edilebileceğini belirttiler.

Tüm bu prosedürler bir yana dursun, gölet yolunda tehlike çanları çalmaya devam ediyor. Vatandaşlar yetkililerin bir an önce soruna çözüm bulup aydınlatma direği döşenmesini bekliyorlar.  

Editör: TE Bilişim