Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne yeni atanan çiçeği burnunda Müdür Yasin Özdemir, çalışmalara hızlı başlarken, ilimizde kano sporu yapılması amacıyla girişimlere bulunduğunu belirtti.

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Cafer Elmas, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne yeni atanan Müdür Yasin Özdemir’e hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyarette Bilecik’in sporuna ilişkin çok yönlü fikir alışverişi yapılırken, Müdür Özdemir, ilimizin uzun süredir kanayan yarası haline gelen stadyum için ödeneğin geldiğini belirtti. Projenin hazır olmasıyla birlikte ihale sürecinin başlayacağını belirten Müdür Özdemir, Gölpazarı İlçesi’ne yapılmakta olan stadyumun bazı eksiklikleri içinde ek ödenek alındığını ve 2 Temmuz itibariyle yapım ihalesinin gerçekleşeceğini aktardı.

Önümüzdeki 3-4 ay içerisinde 5 yatırımın gerçekleşeceğini belirten Müdür Özdemir, yüzme havuzunun etrafında da çevre düzenlemesi gerçekleşeceğini söylerken, Bilecik için “çalışma açısından çok zorlanacağım bir şehir olduğunu düşünmüyorum” dedi.

Bilecik’te görev yaptığı süre içerisinde spor alanında gerekli çalışmalarının sonuna kadar peşinde olacağını da aktaran Müdür Özdemir, “Bilecik’te hoş bir seda bırakmak önemli” ifadelerine yer verdi.

Ayağının tozu ile Bilecik’i gezdiğini söyleyen Müdür Özdemir, Gölpark ve Küçükelmalı Göletleri’nde durgun su Kano sporu yapılabilmesi amacıyla girişimlere başladığını söylerken, “İlimizde su sporları ile ilgili yoğun bir potansiyelin olduğuna şahit olduk. Yapay ve doğal birçok göletin olduğu ve bu göletlerde su sporları ile ilgili birçok faaliyetin yapılabileceği kanaati uyandı bizlerde. Bu nedenle de ilimizin bu yönünü harekete geçirmek, ilimize spor yönüyle bir farklılık kazandırmak amacıyla Kano Federasyonumuzdan durgun su kanosu yapılabilmesi ile ilgili bir teknik heyeti ilimize davet ettik. Bu anlamda Gölpark ve Küçükelmalı Göleti’ni incelemek üzere ilimize federasyondan durgun su kanosu yapılıp yapılamayacağının belirlenmesi amacıyla bir ekip geldi. Ekip incelemelere başladı ve biz buralarda inşallah daha önce ilimizde hiç faaliyeti olmayan Kano sporunu hayata geçirmek ve ilimizde doğasıyla, çevre güzellikleriyle kano sporunu yaptırmayı hedefliyoruz. Bu projemizi inşallah yakın zamanda Bilecik’te yaptırmak için çabalayacağız.

Bölgelerde incelemelerde bulunmak üzere ilimize gelen Milli Takım Antrenörü gerekli incelemeleri yapacak ve bize bu yönde bir rapor sunacak. Bizde buna göre Bakanlığımızdan destek alıp bir şekilde burada kano sporunu başlatacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim