Pelitözü Göleti temizlik ve bakım çalışmaları tamamlandı.

Vatandaşların sosyal faaliyette bulunduğu en uğrak yer olan Pelitözü Göleti kirlenmiş görüntüsü, sineklenme ve kötü kokulardan dolayı vatandaşlar tarafından oldukça tepki almıştı. Bunun üzerine Bilecik İl Özel İdaresi harekete geçerek Pelitözü Göleti’nde temizlik çalışmaları başlattı. Gölet içerisindeki su bitkileri temizlenerek göletin eşsiz manzarası görünür hale getirildi.

Bilecik İl Özel İdaresi’nce gölet temizliğine büyük katkı sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın olmak üzere teknik destek sağlayan tüm Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına teşekkür edildi.

Bilecik İl Özel İdaresi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamalarda şu ifadeler yer aldı:

“Bilecik İl Özel İdaresi mülkiyetinde bulunan Pelitözü Göleti içerisindeki mevcut su bitkileri için İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü’nce teknik araştırmalar yapılmış ve gölet içi temizliğinin ancak su yüzeyinde gidebilen amfibik araçlar ile yapılabileceğine karar verilmiştir.

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Deniz ve Kıyı Hizmetleri Müdürlüğü ile iletişime geçilerek İki adet özel amfibik araç talebinde bulunulmuştur. Yapılan görüşmeler neticesinde çalışmalar suların azaldığı Ekim ayı içerisinde yapılması planlanmıştır.
Pelitözü Göletinde oluşan bu su bitkilerinin temizliği 04/10/2021 tarihinde başlamış olup; İlk defa yapılan bu temizlik Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ ne bağlı iki amfibik sulak alan taşıtı ile su içerisindeki bitkiler biçilerek kıyıya çıkartılmış ve buradan kamyonlarla taşınarak bertarafı sağlanmıştır.
Gölet içerisindeki su bitkileri temizlenerek göletin eşsiz manzarası görünür hale getirilmiştir. Yapılan bu çalışmalarda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın başta olmak üzere; idaremize teknik destek sağlayan tüm Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına idaremiz adına şükranlarımızı sunarız.”

Editör: TE Bilişim