İlimizin gözde mesire yeri Gölpark, Ramazan ayında iftarların da gözdesi oldu. Oruçlarını aileleriyle birlikte gölet kenarında açmak isteyen pek çok hemşerimiz Gölpark’a giderek ezan saatini beklemeye başladı. Ancak iftar vakti gelmesine rağmen göletten ezan sesi yükselmedi.

Vaktin geçtiğini fark eden vatandaşlar şehir merkezindeki yakınlarını arayarak ezanın okunup okunmadığını sordular. Ezanın okunduğunu öğrenen vatandaşlar oruçlarını açtılar ama Ramazan ayında ezan duymadan oruç açmanın burukluğunu yaşadılar.

Gazetemizi arayarak hafta boyunca devam eden durumu şikayet eden vatandaşlar, Gölpark mescidinin kadrolu imamının iftar vakitlerinde yerinde olmadığını ve bu nedenle ezanın okunmadığını iddia ettiler. İmamın sadece teravih namazında mescide geldiğini belirten vatandaşlar, yetkililerden soruna bir an önce çözüm bulunmasını istediler.

Gölpark’ta ezansız oruç açılmasını istemeyen bazı işletme sahipleri ise duruma kendilerince çözüm bulup kurdukları ses sistemiyle ezan okutuyorlar. Ezan sesi göletin tümünde duyulmasa da işletmelerin çevresinde yankılanıyor. Ancak bu durum kuruluşun ve kurtuluşun beşiği ilimize yakışmıyor.

Editör: TE Bilişim