2020 yılının kasım ayında altyapı çalışmaları tamamlanan Gölpazarı İlçesi Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Millet Bahçesi çalışmaları devam ediyor.

Yeşilin sevdalısı Belediye Başkanı Hayri Suer’in özellikle üzerine düştüğü Millet Bahçesi çalışmalarına hız verildi. Daha önceleri Gölpazarı Millet Bahçesi’nin altyapı çalışmalarına ilişkin bilgiler veren Başkan Suer, “60 bin metrekare alan içerisine kurulu 2-3 kilometre uzaklığında Yenipazar yolumuzun hemen sol tarafında güzel düz ve şirin bir alan. Şuana kadar burasıyla ilgili altyapı çalışmamızı bitirdik. Bizim orada ciddi bir alanımız var, bizimde bu alanı fonksiyonel ve çok amaçlı kullanmamız lazım. Burayı sadece piknik ve mesire alanı olarak kullanmayacağız. İçme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon suyu bunlarda çok önemli.Çalışmaların Belediyeye şuan ki maliyeti 1 milyonu buldu. Bizim için bu çok büyük bir rakam ve bizde altyapısını güzelce yapıp tamamen bitirdik. OEDAŞ’ın elektrik çalışmaları devam ediyor. Oraya güzel bir trafo koyuyoruz ve zayıf akımı tamamen yolun altına alıyoruz,güzel bir elektrik çalışması oluyor.AKSA ile doğalgaz sözleşmesi de yaptık.Her anlamda burayı hazır bir hale getiriyoruz. Şuan oranın zemini ile ilgili 400 kamyon toprak getirdik.” demişti.

BİR SONRAKİ AŞAMA: PEYZAJ ÇALIŞMASI

Bu kapsamda Gölpazarı Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Millet Bahçesinin su kanalı ve gölet çalışmalarına yoğunlaşıldı.Başkan Suer çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamalarda,“Gölpazarı Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Millet Bahçesinin zemin hazırlığı dolgu çalışmaları ile su kanalı ve gölet çalışmalarımıza devam ediyoruz. Devamında ağaçlandırma, peyzaj ve elektrik aydınlatma, yürüyüş ve bisiklet yolları ile diğer altyapı çalışmalarımızda inşallah hızlı bir şekilde devam edecek. Millet Bahçemiz Gölpazarı’mıza çok yakışacak.”dedi.

Editör: TE Bilişim