Irak’tan sığınmacı olarak Türkiye’ye oradan da Bilecik’e gönderilen yaklaşık 900 sığınmacı BM bağlı HRDF (İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı)nın kendilerine yardımcı olmadığını iddia ettiler. İki gündür Valilik makamına giderek seslerini duyurmak için eylem yapan sığınmacılar yetkililerden yardım beklediklerini söylediler.



Irak’tan sığınmacı olarak Türkiye’ye geldiklerinde Ankara’dan Bilecik’e gönderil diklerini ve BM (Birleşmiş Milletlerin) HRDF Vakfı tarafından kendilerine yardım edileceğini söyleyen sığınmacılar buraya gittiklerinde yardım taleplerinin sonuçsuz kaldığını kendilerini Valiliğe yönlendirdiklerini söylediler. Sığınmacılardan Khalid Hırmız Yousif Doda, kendilerine yardımcı olması gerek vakfın yardımcı olmadığını ellerinde Ankara’dan aldıkları belge olmasına rağmen sığınmacı değil turist olarak gösterildikleri için yardımcı olmayacaklarını söylediklerini ve kendisi ile birlikte 900 Iraklı sığınmacının mağdur olduğunu söyledi.


Evlerinde yatacak yatak dahi olmadığını hasta olduklarında dertlerini anlatacak tercüman bulmadıklarını çalışma izni olmadığı için çalışamadıklarını ve evlerine çocuklarına götürecek ekmek dahi bulamadıklarını belirttiler. Yetkililerin bu konuda yardım istediklerini ve oluşturulacak bir komitenin bu vakfı incelemeye alması durumunda kendilerine yapılan haksızlığın ortaya çıkacağını belirtti.

Editör: TE Bilişim