Belediye Başkanı Selim Yağcı, Göçmen Konutları’nın bulunduğu bölgede yaşanan su kesintilerine son vermek için yeni bir depo kuracaklarını açıkladı. Yaşattıkları mağduriyet nedeniyle vatandaşlardan özür dileyen Yağcı, Belediye Meclis Toplantısında yaptığı açıklamada konuyla ilgili şunları söyledi:

“Geçen ay içerisinde Karasu içme hattımızda maalesef büyük bir patlama oldu. Buna ilişkin olarak bir hafta çalışma yapmak zorunda kaldık. İki, üç defa yeniden patladı. Bilecik’te birkaç nokta haricinde, şükürler olsun ki yaptığımız depo sistemleri ile şehri susuz bırakmıyoruz. Veremediğimiz odak noktalardan birisi Göçmen Konutları’nın olduğu bölge.Oraya da bir depo yapıp, Ulupınar’ın oradan bir ek su bularak, Selöz’ün üzerinde olan depomuzdan bir kaynak temin edip inşallah Göçmen konutlarının olduğu bölgeyi de susuz bırakmayacağız.

“Su olmadığı zaman ben de kızıyorum”

Normal zamanlarda eğer Karasu hattına bağlı olarak yedekleme yapmasaydık, bayram öncesi bir hafta boyunca şehrin her noktasında maalesef su sıkıntısı yaşayacaktık. Çünkü büyük hattı tamamen kapatmak zorunda kaldık. Çakırpınar yolu üzerinde iki tane yeni kuyu açtık ve sisteme adapte ettik. Susuzluk hiçbir şeye benzemiyor. Su olmadığı zaman ben de üzülüyorum, kızıyorum. Hemşehrilerimizin tepki göstermesi de doğal ama bazen yönetici olarak çaresiz kalıyorsunuz. Patlak olan bölgeyi kazıyorsunuz, tamir ettikten sonra suyu hatta aşama aşama veriyorsunuz. Bu süre zarfında en az bir 48 saat geçiyor. Tekrar patlarsa, aynı yeri tekrar kazıp aynı işlemi tekrarlamak gerekiyor. Sizlerin huzurunda hemşehrilerimizden bu yaşattığımız mağduriyetten dolayı özür diliyoruz. Bizlerden kaynaklanan bir sıkıntı değil.”

Editör: TE Bilişim