Çölyak Hastası Minik Ecrin Bozkurt (10), vatandaşların Koronavirüs sebebiyle bilinçsizce aşırı alışverişe yönelmeleri dolayısıyla marketlerde glutensiz ürün bulamadıkları için zor günler yaşadıklarını dile getirdi.

Tüm dünyayı etkisi altına alınan ülkemizde ve ilimizde hızla yayılmaya devam eden Koronavirüs enfeksiyonu sebebiyle Çölyak hastaları zor günler yaşamaya başladı. İlimizde yaşayan Çölyak hastası ilkokul 4.sınıf öğrencisi Ecrin Bozkurt, normal zamanlarda glutensiz ürün bulmakta zorluk çektiklerini dile getirirken, Koronavirüs sebebiyle vatandaşların aşırı şekilde alışverişe yönelmesi sebebiyle glutensiz ürünleri artık hiç bulamadıklarını söylerken, vatandaşlara biraz daha bilinçli olmaları yönünde telkinde bulundu.

“Glutensiz un ve ürünleri alırken Çölyak hastalarını düşünün”

Minik Ecrin, “son zamanlarda, dünya çapında tüm insanlığın mücadele ettiği Covid-19 nedeniyle bazı gıdalar için üretim, ulaştırma, ürün sağlanması gibi sıkıntılar da oluşuyor.

Glutensiz unların/ürünlerin, market ve öteki temin noktalarının raflarında, normal zamanlarda da eksikliğini yaşayabiliyoruz. Bu zorlu günlerde gerçek gereksinim sahiplerinin hakkı olduğu, Glutensiz un ve ürünleri marketlerden satın alırken Çölyak hastalarını bir kez daha düşünmenizi, bir alternatifimizin olmadığını buradan size iletmek istiyorum. Duyarlı davranışınız için teşekkür ediyor, sağlıklı günler diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim