Hasan Güner

Aynı zamanda Girişimciliği Destekleme Derneği Kurucu Başkanı olan Celali Yılmaz, yerel projelerle ilgileneceklerini, sosyal etkinlikler yapacaklarını ve girişimcilik ile çağa ayak uydurmayı kapsayan inovasyon konularına ağırlık vereceklerini belirtti.
Yapılacak projelerin, öğrencilerin hedef belirlemesi konusunda fayda sağlayacağını aktaran Yılmaz, şunları söyledi:
“Ben 1995’te Bozüyük’e geldim. O tarihte Bozüyük’te Venüs isimli yerel bir televizyon vardı. Orada Sanat ve Sanayi isimli bir program yapmaya başladım ve yerel sanayicilerimizin problemlerini irdeledik. Daha sonra yerel bir gazetede köşe yazarlığı yaptım. Tabii bunları öğretmenlik mesaisi harici yaptım. Girişimciliği Destekleme Derneği’nin başkanıyım ve üyelerimin hepsi işadamı, bir tek ben devlet memuruyum.
Türkiye’nin ikinci girişimcilik kulübünü, Bozüyük Endüstri Meslek Lisesi’nde biz kurduk. TÜBİTAK, İntel ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın imzaladığı protokol kapsamında, girişimcilik ve inovasyon seminerlerine katıldım. Buradan eğitici belgesi aldım.
Bozüyük’te 20 öğretmene 5 gün boyunca eğitim verdik. Bilecik’in ilçelerini merkezde topladık ve burada da yine 20 öğretmene eğitim verdik. Bunlar şu anda liselerde seçmeli girişimcilik derslerine giriyorlar. Okulumuzda girişimcilik kulübünü kurunca, kariyer günleri yapmaya başladık. Başarılı işadamlarımız başarı hikayelerini anlattı. Başarılı işkadınlarımızla programlar yaptık.
Mesela bu programlarda kız öğrencilerimize özgüven aşılamak istiyoruz. Evlerinizde durmayın, ülke kalkınmasına hep beraber katkıda bulunabiliriz diyoruz. Bizler doktor olduk, avukat olduk, hatta belediye başkanı olduk, sizler de olabilirsiniz. Amaç bu mesajı vermek. Öğrencilerimize hedef belirlemede çok faydası oluyor.
Daha sonra meslek hastalıklarını, Kızılay ve sivil toplum kuruluşlarını tanıtma amaçlı etkinlikler yaptık. Son olarak yerel mucitler sergisini yaptık. Hatta ikincisini, öğrencilerimize daha faydalı oluruz diye, burada Mühendislik Fakültesi’nde yaptık. Bu yerel mucitler sergisinin amacı da, Bilecik ilindeki patentli ürünleri öğrencilerimize tanıtmak, onlara bir özgüven sağlamak. Bizim ülkemizde de bu tip şeyler oluyor hatta Bilecik’te de bu tip yaratıcı ve buluş sahibi insanlar var.”
Editör: TE Bilişim