Vatandaşlarımızın birçok noktada sağlıklı ve güvenli ürün tüketmeleri amacıyla gerekli denetim faaliyetlerini zamanında gerçekleştiren Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları çalışmalar kapsamında; ilimizdeki mahalle aralarında uygun olmaya koşullarda gıda satışı yapan kişilere yönelik uygulama başlattı.

Gerçekleştirilen çalışma kapsamında 26 Ekim tarihinde Bilecik'teki mahallelerde şatışı yapılan ve uygun ortamlarda muhafaza edilmeyen 26 kilogram sucuk, saklama koşullarının uygun olmadığı, etiketlerinde gerekli bilgilerin bulunmadığı ve gerekli evrakları taşımaması nedeniyle el konuldu.

Yapılan incelemede, el konulan sucuklar, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne teslim edildi ve şahsa, gerekli cezai işlemler uygulandı.

Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürü Erdem Tetik, söz konusu olay hakkında yaptığı açıklamada, gerçekleştirilen çalışmanın gıda sağlığı ve güvenliği noktasındaki önemine değinerek, vatandaşların diğer ürünlerde olduğu gibi et ve et ürünlerinin de kesinlikle uygun olmayan koşullarda satılan yerlerden ve kişilerden alınmaması gerektiğini vurguladı. Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak, gıda istismarcılarına göz açtırmayacaklarını kaydeden Tetik, vatandaşların herhangi olumsuz bir durum ile karşılaşmaları halinde 174 Alo Gıda ve 153 Alo Zabıta  hattını arayarak, halk sağlığının korunmasına katkı sağlamaları gerektiğini belirtti. 

Editör: TE Bilişim