İl Özel İdaresi tarafından Belediye’ye devredilen Gölpark’ta Değirmen Teras olarak bilinen yerde yapılan tadilattan dolayı yerin Orman Müdürlüğü’ne ait olduğu gerekçesi ile İl Özel İdaresi avukatı, Jandarma, kepçe ve kamyon ile gelerek yıkmaya çalıştı. Bunun üzerine İl Özel İdaresi’nde alınan Meclis kararı ile devir ve tahsis haklarının Belediye’ye ait olduğu gerekçesi ile Belediye avukatları duruma itiraz etti.

Ardından saatlerce hukuk ve belgeler üzerinden İl Özel İdaresi ve Belediye avukatları arasında tartışmalar olurken, gergin dakikalar yaşandı.

Olaya Belediye yetkilileri de müdahil olurken, Belediye Başkanı Danışmanı Selçuk Erdağı olay yerine gelerek yapılan işin hukuksuz olduğunu, Vali’nin talimatı ile böyle bir yıkım yapılamayacağını, devir ve tahsisin Belediye’nin elinde olduğunu belirterek, ancak Meclis kararı ile geri alabileceklerini ve olası bir yıkım karşısında hem karşı koyacaklarını, hem de Savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

İl Özel İdaresi avukatı Hasan Sevinç, Belediye’nin yaptığı yeni tadilat yerini değil Orman Müdürlüğü tarafından yapılan eski gözetleme terası olan yeri sökeceklerini dile getirse de Belediye avukatları Emre Esener ve Erman Şahin, böyle bir hakları olmadığını, Belediye mücavir alanında İl Özel İdaresi’nin herhangi bir yıkım hakkı olmadığını ayrıca mahkeme kararı çıkarmaları dahilinde yıkım kararı çıksa dahi bunu Belediye’nin yapacağını aktardı.

Başkan Danışmanı Selçuk Erdağı’n, İl Özel İdaresi ve Belediye arasında yapılan devir protokolünü hatırlatması üzerine Özel İdaresi avukatı Hasan Sevinç’in protokolün yanlış olabileceğini söylemesi ile ortam biraz daha gerildi.

Görevli Jandarma Komutanı olayın çıkmaza girmesi ile üstlerini telefon ile aradı, ardından iki Kurum avukatları ile de görüştü. Yaklaşık 2 saat süren karşılıklı diyaloglarda bir sonuca varılamadı.

Belediye Başkanı Semih Şahin, sert çıktı

Olayın çıkmaza girmesinin ardından Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin de olay yerine geldi. Jandarma, İl Özel İdaresi ve Belediye avukatlarından durum değerlendirmesi alan Belediye Başkanı Semih Şahin, İl Özel İdaresi yetkililerine sert çıkarak yerin Belediye’ye ait olduğunu ve Belediye mücavir alanı içinde İl Özel İdaresi’nin hiçbir işlem ve hukuksuzluk yapamayacağını belirterek, Özel İdaresi avukatları ve görevlilerinden hemen yeri terketmelerini istedi.

Kısa süreli bir gerginliğin ardından yeniden her iki Kurumun avukatları ve görevli Jandarma Komutanı, Değirmen altındaki salonda görüşme yaptılar ve bir takım telefon trafiği gerçekleştirdiler.

Yıkım yapılamadı

Ardından her iki Kurum avukatları basına açıklamada bulunarak mutabakata vardıklarını, tutanak tutularak olayın yargıya taşınacağını ve ardından çıkacak karar doğrultusunda gereğinin yapılacağını açıkladılar. Ardından kepçe, kamyon olmak üzere herkes alandan ayrıldı.

Jandarma ve Zabıta tetikteydi

Yaşanan yıkım tartışmaları esnasında Jandarma timi ile Zabıta ekiplerinin hazır olduğu gözlenirken, yapılan ulaşma sonucunda Jandarma timleri ve Zabıta ekipleri de olay yerinden ayrıldılar.

Hukuk karar verecek

Şimdi gözler hukuka çevrilirken, her iki Kurum yargı önünde haklarını arayacak.

Diğer yandan İl Özel İdaresi’nin Pelitözü Gölpark’ı Belediye’den geri almak için bir takım girişimler başlattığı ve konuyu Meclis’e taşıyacağı da gelen bilgiler arasında.

Editör: TE Bilişim