Mart ayı İl genel Meclis Toplantısına seçilmişlerle atanmışların tartışması damga vurdu.


İl Özel İdaresi Yol Şubesi Müdürü Ozan Bakkal, Cuma günkü İl Genel Meclis toplantısında konuşmak için izin aldı. Kürsüye gelen Bakkal, bir gün önce mecliste gündeme gelen ve kendi adının da geçtiği bir konuyla ilgili açıklamada bulundu.


Bazı muhtarların Özel İdareden kişisel taleplerde bulunduğunu belirten Bakkal, kamu çıkarını gözettikleri için bu talepleri yerine getiremediklerini, ancak bu durumda da Meclis Üyelerine şikayet edildiklerini söyledi. Mevzubahis olayda, yoğun kar yağışı sonrası Söğüt yolu kar nedeniyle kapalıyken bir muhtarın kişisel bazı talepleri olduğunu ve bu sıkışıklıkta talebe cevap veremediklerini ifade eden Bakkal, bu olay üzerine muhtarla aralarında tartışma yaşandığını ve kendisinin meclis üyelerine şikayet edildiğini söyledi. Bu tip muhtarların sayısının iki elin parmaklarını geçmeyeceğini belirten Bakkal, meclis üyelerinden bu gibi durumlarda arkalarında durmalarını istedi.

“Kendi damına sıcak asfalt isteyen muhtarlarımız var, köyün bahçesine malzeme istiyorlar. Bunlar bizim yol çalışmamız esnasında oluyor. Çok acayip talepler geliyor. Bu konuda sizlerin de bize destek olmanız gerekiyor. Bunları diyalogla çözmemiz gerekiyor. Tabi siz de muhtarlarımızla aynı zihniyette değilseniz!” diyen Bakkal’a son cümlesinin üzerine meclis üyelerinden sert tepki geldi. Meclis sıralarından “Ne diyorsun kardeşim sen?” “O ne demek?” “Herkes haddini bilecek” gibi çıkışlar gelirken Bakkal kendisini “Siz kendi aranızda istediğiniz tartışmayı yapabilirsiniz. Biz siyasetin malzemesi değiliz. Ben burada devletin memuru olarak bulunuyorum. Görevimi de elimden geldiğince en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Bir suçlama varsa buyurun araştırılsın. Şahsımla ilgili bir konu varsa gerekli dilekçe verilir, hakkımda gerekli soruşturma açılır. Ama madem sorumlu siyaset yapıyoruz, konuyu da öğrendiniz, şahsımdan özür dilenmesini talep ediyorum” sözleriyle savundu.

Bu açıklamanın üzerine bazı meclis üyeleri Ozan Bakkalı siyasi davranmakla suçlarken, söz alan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, “İdarede meclise karşı cevapları Vali ya da İl Genel Sekreter verir” diyerek Ozan Bakkal’ın açıklama yapmasının yanlış olduğunu söyledi. Nalbant “Bu konuda ben gerekli incelemeyi yapacağım” dedi. Gelen tepkiler üzerine Bakkal; “Benim meclisle ilgili herhangi bir sorunum yok.  Muhtarların davranışını söyledim. Bir yanlış anlaşılma olduysa da meclisten özür diliyorum” dedi. Bu yaşananlar akıllara “doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar” sözünü getirdi.

Editör: TE Bilişim