Bilecik Arena programında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, kendisine yöneltilen bir öncesi belediye başkanlığı ile şimdiki belediye başkanlığı dönemi arasında ne gibi farklar var ?sorusuna, “gençlik zamanlarımda daha serttim, şimdi daha vicdanlıyım.”şeklinde cevap verdi.

Tecrübeli siyasetçi Başkan Bakkalcıoğlu, Bilecik Arena’da Bozüyük ve ülke gündemine dair birçok soruya yanıt verirken, hayata geçirmeyi planladığı iki büyük projeyi de açıkladı.

Basın mensuplarının kendisine eski Belediye Başkanlığı ile şimdiki dönem Belediye Başkanlığı arasında ne gibi farklar var sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

“Önceki dönem ile şimdiki dönem arasında ben şimdi biraz daha vicdanlı olmaya başladım. O zamanlar gençliğin verdiği sertliğim vardı. Belediyemde hiç personel atmadım daha. Belediyemde akraba zincirliğine dayanan çok siyasi personel yapısı var idi ben atmadım. Benimle çalışmaktan hoşnut olmayan ihtiyaca yönelik insanları çalıştırmaya başladım. 50 kadar ayrılanlar oldu,60 kadar da ben almışım.

“Gençlerin önü açılmalı”

“Aday olmak için yaşın önemi var mı?” sorusuna ise Başkan Bakkalcıoğlu, “Bence yaş önemli değil ama gençlerin önü açılmalı. Yalnız şöyle bir şey var, ben siyasette eliminasyonla yükselme taraftarıyım. Yani bir kişi çıkıp, işini gücünü bırakıp da, ‘ben bir de Belediye Başkanı olayım, veya Milletvekili olayım’ dememeli diye düşünüyorum. Siyasi partilerde, belediye meclislerinde görev yapıp ondan sonra bu göreve gelmeliler. Böyle olunca da 5 yıllık görev süresi gider. Geriye 3 yıl kalır o da yetmez. Ben geçmişte iki dönem başkanlık yaptım, ondan sonra aday olmadım. Milletvekili adayı oldum, partim barajın altında kaldı.

Editör: TE Bilişim