Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya ilimizde bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.

Öğleden sonra Bilecik’e gelerek ilk ziyaretini Vali Bilal Şentürk’e gerçekleştiren Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, ziyaret sonrası açıklamalarda bulunurken, basın mensuplarının da sorularını cevapladı.

“Valimizin eksik gördüğü şeyleri de biz not olarak aldık”

Burada Bilecik ziyaretine ilişkin "Uzun zamandan beri sahadayız ve illerimizi ziyaret ediyoruz. Bakanlarımızın ilgili kurumlarını denetliyoruz, izliyoruz, raporluyoruz akabinde bakanlığımıza iletiyoruz. Bu vesileyle gelmişken Bilecik valimizde yeni atandı hem hayırlı olsun diyebilmek hem de burada kredi yurtlarımız, gençlik merkezlerimiz ve spor alanlarımızla bir çalışma içinde bulunduk. Valimizin eksik gördüğü şeyleri de biz not olarak aldık, Ankara’ya götürüp çalışacağız" ifadelerine yer verdi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtladı

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Bakan Yardımcısı Yerlikaya, Bilecik’in sorunlarından bir tanesi haline gelen statla ilgili soruyu, Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlükleri ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerinin birleşmesini ve Bozüyük’te 2 yıldır yapılan ve yoğun ilgi gören Karakucak Güreş Festivali’ne ilişkin soruları cevapladı.

“Bilecik’in sporu için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz”

Valilik ziyaretini sonlandıran Bakan Yardımcısı Yerlikaya, Bilecik’teki temasları kapsamında Belediye Başkanı Nihat Can’ı makamında ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, “Bilecik’in sporu için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz’’ ifadelerine yer verirken, “Belediye Başkanımıza yeni döneminin hayırlı uğurlu olmasını ifade etmek hem de destek vermek amacıyla ziyaret ettik. İnşallah 31 Mart akşamı yeni bir başlangıç ve yeni heyecanın tarihi olur. Cumhurbaşkanımızın taktirleriyle tekrar aday gösterilen Başkanımıza Ankara’da ve burada yapılabilecek yatırım ve çalışmalara ilişkin elimizden gelen desteği vermeye hazır olduğumuzu söylemek için geldik. Bütün imkan ve olanaklarımızı biz Bilecik için seferber edeceğiz. Ne gerekiyorsa son adımına kadar yapmaya hazırız. Bilecik’in spor alt yapısının gelişmesine ve grupların daha kaliteli bir şekilde oluşması anlamında bizlere ne görev düşüyorsa elimizden geleni yapmaya gayret göstereceğiz. Bilecik’in ve halkımızın emrindeyiz.’’ ifadelerini kullandı.

Gençlik Merkezi, KYK Ve Spor Salonuna Ziyaret

Daha sonra yanındakilerle birlikte Şeyh Edebali Türbesi’ne geçen Bakan Yardımcısı Yerlikaya,Edebali’nin Türbesi’nde dua etti.

Bilecik’teki ziyaretlerine devam ettiren Bakan Yardımcısı Yerlikaya Şeyh Edebali Türbesi ziyareti sonrasında Gençlik Merkezi’ndekine geçerek burada atölyeleri gezdi çocuklar ile bol bol sohbet etti.

Ardından, Halime Hatun Kız Öğrenci Yurdu’na geçen Bakan Yardımcısı Yerlikaya, üniversiteli gençlerle bir araya gelerek onlarla akşam yemeği yedi.

Son olarak İstasyon Spor Salonu’nda birçok branşta eğitim gören gençleri ziyaret eden Hamza Yerlikaya, burada yetkililerden bilgi alarak masa tenisi oynadı, sporcularla görüşmeler gerçekleştirdi.

Editör: TE Bilişim