Hürriyet Mahallesi’nde Kayıboyu Camii’nin hemen yanında bulunan Gençlik Merkezi binasının yıkılmasına ikinci kez karar verildi. Daha önce depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılma kararı alınan ancak daha sonra güçlendirilme çalışması yapılacağı açıklanan binanın güçlendirme maliyetinin yüksek bulunduğu, bu nedenle yeniden yıkılmasına karar verildiği öğrenildi.

İlimize yapılan en yeni kamu binalarından olan Geçlik Merkezi, inşasının üzerinden henüz 10 yıl geçmişken çürüğe çıktı ve yıkılmasına karar verildi. Boşaltılan ve bir süredir kullanılmayan binanın yıkılmasının ardından mevcut bölgede imar değişikliğine gidilecek ve daha geniş bir alana yayılan daha az katlı yeni bir bina yapılacak.

Vali Refik Arslan Öztürk’ün girişimleri sonucunda yapılan bina o dönemki imar planına göre (E02) inşa edildiğinden adanın 10’da 2’sine yapıldı. Temmuz ayı belediye meclisinde görüşülen konuda, önerilen imar planı değişikliğiyle emsalin 1’e çıkartılması kararı alındı ve yeni yapılacak binanın tabanının daha geniş bir alana yayılmasının önü açıldı. Yeni yapılacak bina ise hemen arkasında bulunan Kayıboyu Camiinin görünüşünü bozmamak adına 2 katlı yapılacak.

Konuya daha önce de gazetemizde yer vermiş ve güçlendirme işlemi yapılacak binanın Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kamp Eğitim Merkezi olarak kullanılacağını, buranın yanına yapılacak yeni binanın ise Gençlik Merkezi olarak hizmet vereceğini duyurmuştuk. Yeni yapılacak binanın Osmanlı mimarisinin özelliklerini taşıyacağı ve en kısa zamanda ihaleye çıkarılacağı belirtildi.

 

Editör: TE Bilişim