Karasu Vadisi’nin ıslahı ve çevresine yapılacak ‘Gençlik Adası’ projesi kapsamında, Bilecik halkı çok sayıda sportif faaliyeti bir arada yapabileceği bir merkeze kavuşuyor. Daha önce yapımı tamamlanan yüzme havuzunun yanına inşa edilen gençlik adası, çok sayıda sportif faaliyetin yapılabileceği bir spor kompleksi. Bilecik’in sosyal yaşamının gelişmesine katkıda bulunacak olan projede geri sayım başladı.

200 dönümlük alanın kamulaştırılmasının ardından yapımı tamamlanan su eğlence dünyasının ardından, kapalı spor salonu ve gençlik adası projelerinde de sona yaklaşıldı. İnşaatları tamamlanan tesislerin çevre düzenlemelerine başlanıldı. Bu kapsamda, su eğlence dünyasının hemen yanına yapılan basketbol sahası ve tenis kortu tamamlandı. 7 metre genişliğinde ve 300 metre uzunluğunda olan Go-Kart pistinin henüz asfaltı dökülmedi ancak pistin çevresinde çimlendirme çalışmaları başladı.

Türkiye’de çok yaygın olmayan ve Bilecik için bir ilk olacak skuaş sahalarının da yapımları tamamlanmış durumda. Yapılan 2 sahanın parke zeminleri döşendi, çizgileri çekildi ve kullanıma hazır hale geldi. Binanın elektrik altyapısının tamamlanmasıyla birlikte tesis kullanıma tam olarak hazır hale gelecek.

Yürüyüş yapacak vatandaşların dinlenmesi için, ayrıca piknik yapmak isteyenlerin yanlarında getirdikleri yiyecekleri rahatça yiyebilmeleri amacıyla alanın çevresine çok sayıda oturma grubu yerleştirildi. Karşılıklı yerleştirilmiş iki banktan oluşan oturma gruplarının masası da var ve üzerleri kapalı. Yağmurlu havalarda keyifle oturulabilecek bu bankların görüntüleri de oldukça şık. 

Toplam 30 dönümlük bir alana yayılacak olan Gençlik Adası tüm sportif faaliyetlerin yapılabileceği, vatandaşların bütün bir günlerini dolu dolu geçirebilecekleri bir yer haline gelecek. Eksiklerin tamamlanması için yoğun bir çalışma yürütülen Gençlik Adası projesinin yerel seçimler öncesinde hizmete girmesi bekleniyor. 















Editör: TE Bilişim