Hüseyin Çınar

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığının 2014 yılı hibeleriyle gerçekleşen Gençliğe Sporla Bakış Projesinin kapanış töreni, önceki gün Gölpark’ta düzenlendi. Proje kapsamında, İhtiyaç sahibi 24 öğrenciden oluşan bir futbol takımı kuruldu ve gençlerin okul başarılarının arttırılması için ders takviyesi yapıldı. Kapanış programı; CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Akat, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen, Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF)  Başkanı Nusret Tosun ve öğrencilerin katılımı ile güzel bir yemekte gerçekleştirildi.


Açılış konuşmasını yapan ASKF Başkanı Nusret Tosun, proje kapsamında 96 bin 290 TL’lik destek almaya hak kazandıklarını belirtirken proje kapsamında gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında açıklamalarda bulundu. Tosun; “Proje merkezi oluşturuldu. Projede yer alacak antrenör ve hoca görevlendirilmesi yapıldı. Dezavantajlı gençlerden futbol takımı kuruldu. Proje açılış toplantısı yapıldı. Futbol takımımızda olan 24 öğrenci için ders takviyeleri yapıldı. Futbol takımımız 10 ay boyunca antrenman yaptı. Futbol takımında ki öğrencilerin velileriyle görüşmeler yapıldı. Gençlerimizin ileri gelenleriyle sohbet toplantıları yapıldı. Proje ortağı kurumlarımız ziyaretleri gerçekleştirildi. 19 Mayıs tarihinde gençlerimize Samsun gezisi yaptırdık, 3 gün orada kaldılar, oradalar Samsunspor ile futbol maçı yaptırdık” dedi.

Vali Yardımcısı Mustafa Güney: “Spor yapmada eksiğiz”

ASKF Başkanı Nusret Tosun’un konuşmasının ardından söz alan Vali Yardımcısı Mustafa Güney, millet olarak spor yapmada eksikliğimiz olduğunu belirtti ve her çocuğun bir spor yapması ve kendini o sporda geliştirmesi gerektiğini söyledi. Sporun önemine vurgu yapan Güney, Avrupa ile kıyasladığımızda çağdaş ülkelerin bizden en önemli farkının spor olduğunu söyledi. Güney, çağdaş ülkelerde sporcu sayısı nüfusun %30’u iken bizde bu rakamın %0,87 olmasının sporda olan eksikliğimizi gözler önüne serdiğini ifade etti.


“Hükümet olarak daha fazla destek vermeliyiz”

Törende konuşan Milletvekili Yaşar Tüzün ise, bu projenin Bilecik için yeterli olmadığını ve yeni projelerle gençlerimizin spora yönlendirilmesi gerektiği söyledi.

Gelişen ve büyüyen Bilecik’te aktif spor kulüplerine hükümet olarak katkı verilmesi gerektiğini ifade eden Tüzün; “Hükümet deyince siyaset algılanmasın, yanlış anlaşılmasın. Hangi hükümet olursa olsun bu konuya eğilmeli. Burada hükümetin temsilcisi bir yerel yönetim de var. İl Genel Meclisi Başkanımız da burada. İl Özel İdaresi’nin ve belediyelerimizin imkânlarıyla, spor faaliyetlerini daha aktif hale getirebiliriz. Burada gençlerimize ve projeye katkı veren başkanlarımıza sordum. Yurtlarda kalan, köylerimiz ve ilçelerimizden gelen 24 gencimiz var bu projede. Burada  kuşkusuz takdir edilmesi gereken organizasyonu yapan dernekten daha çok bu aktiviteye katılan gençlerimizdir. Ben gençlerimizi yürekten kutluyorum. Bu tür çalışmalarımızın hem Bilecik’imizde hem ilçelerimizde daha fazla aktif hale getirilmesini talep ediyorum. Bu güzel etkinliği düzenleyen başkanımıza ve yönetici arkadaşlara çok teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim