Covid-19 yeni normalleşme süreci çerçevesinde yeniden faaliyetlerine başlayan ilimizdeki kafeteryalarda önlemler alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı normalleşme takvimi ile 1 Haziran'da faaliyetlerine başlayan kafeteryalara ilişkin İl Hıfsısıhha Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda faaliyetleri geçici süreliğine durdurulan kafeler1 Haziran 2020 Pazartesi günü itibariyle belirlenen kurallar dâhilinde saat 22.00'a kadar hizmet vermeye başladı.

Yeni normalleşme süreci içerisinde özellikle genç kitlenin açılmasını sabırsızlıkla beklediği ilimizdeki kafeteryalara girişte müşterilere ateş ölçümü yapılırken, masalar arasındaki sosyal mesafe kuralına yönelik uyarı yazıları asıldı.

Hijyen konusunda hassasiyet gösteren kefe çalışanları diğer yandan dokunulmaması için müşterilere herhangi bir menü vermezken, lavobaların önünde ise sosyal mesafe kuralına uygun etiketlerin yer aldığı gözlendi. Yine her müşteriye girişte ve çıkışlarda dezenfektan ve kolonya ikramının yanı sıra maske uyarıları yapıldı.

Editör: TE Bilişim