Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Türkiye Liseliler Birliği (TLB) Bilecik temsilcileri, pazar günü düzenledikleri kahvaltıda muhalefet partilerinden isimleri bir araya getirdi. Atatürkçü Düşünce Derneği’nde gerçekleşen kahvaltıya CHP, DSP, İP ve MHP’den  katılım olurken, gençler büyüklerine hükümete karşı birlik çağrısında bulundu.



Konuklar, oldukça samimi geçen kahvaltıda, kendi aralarında sohbet etmenin yanı sıra, gençlerle de gündeme ilişkin konularda fikir alışverişinde bulundular. TLB Bilecik İl Temsilcisi Timur Keimeroğlu, kahvaltıya katılanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında muhalefet partilerine birlik çağrısında bulundu. Keimeroğlu şu ifadeleri kullandı:

TLB Bilecik İl Temsilcisi Timur Keimeroğlu, kahvaltıya katılanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında muhalefet partilerine birlik çağrısında bulundu. Keimeroğlu şu ifadeleri kullandı:

“Kıymetli misafirlerimiz; önümüzde, Atatürk devrimlerinin benimsemiş her vatandaş için çok büyük bir önem arz eden yerel seçimler vardır. Son dönemlerde yaşanan olaylardan da anlayabileceğimiz üzere bugün birleşme günüdür. AKP diktasının işbirlikçi bölücü politikasını durdurma günüdür. Bu bağlamda, parti menfaatlerini bir kenara bırakıp, mevcut hükümete karşı birleşmek en önemli hususlardan biridir.


Bizlerin Türkiye Gençlik Birliği ve Türkiye Liseliler Birliği olarak, bu konuda göstereceğiniz hassasiyetten kuşkumuz yoktur. Bizim siyasi ve ideolojik partilerin hiçbiriyle özel bir yakınlığımız olmamasıyla beraber; Atatürkçü, milliyetçi ve Türkiye’nin menfaatlerini düşünen her türlü partinin bizlerin değeri olduğu görüşündeyiz.

Bu bağlamda, aradaki küçük farklılıkları göz ardı edip, ‘Atatürk’ çatısı altında birleşen tüm partileri takdir ediyoruz. Bu birleşmeyi sağlayabileceğimizi, bütün Türkiye’de gençlik olarak öncülük ettiğimizi, 19 Mayıs ve 29 Ekim’de çalışmalarımızla gösterdik. Hem de bazı şahısları o kadar korkutmuşuz ki, şehrimize bir bakan geldiğinde, gözetleniyor, takip ediliyor ve hatta evlerimizden çıkamıyoruz. Fakat bunlar bizi yıldırmıyor. Aksine, verdiğimiz milli mücadelenin amacına ulaşıyor olduğunu gösteriyor.

Bu psikolojik baskılara rağmen, kendimize olan güvenimiz asla azalmayacaktır. Geleceği biz, Atatürkçü gençler kuracaktır. Kuvayi Milliye ruhunu tekrar canlandırmak suretiyle, vatanımızın dört bir yanında Kubilay’lar, Sütçü İmam’lar, Kara Fatma’lar, Nene Hatun’lar yetiştireceğiz. Mustafa Kemal gibi değil, Mustafa Kemal olacağız. Fakat daha önce de dediğim gibi, bu ancak ve ancak birleşerek ve birbirimize vereceğimiz destekle gerçekleşecektir. Sonuç olarak; bu mücadelemizde desteğinizi bizden esirgemeyeceğinize tüm kalbimle inanıyor, beni dinlediğiniz için teşekkür ediyorum.”


Kahvaltıya; MHP Bilecik Belediye Başkan Adayı Hüseyin Şensoy ve CHP Bilecik Belediye Başkan Aday Adayı Nevin Tan ile eşlerinin yanı sıra, DSP Bozüyük İlçe Başkanı Hasan Özkan, İşçi Partisi İl Başkanı Niyazi Güner, İşçi Partisi Bozüyük Belediye Başkan Adayı Hakan Uslu ve Milli Merkez temsilcileri katıldı.



Editör: TE Bilişim