Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. Yılı etkinlikleri kapsamında "57. Alay'a Vefa Yürüyüşü" gerçekleştirildi. Yürüyüşe katılan yüzlerce öğrenci, atalarımızın Çanakkale’de yazdığı destanın gururunu Bilecik’te bir kez daha hatırlattı.
 

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yurt çapında düzenlenen yürüyüşün ilimizdeki ayağı İmam Hatip Lisesi Tatbikat Camisi'nde sabah namazının kılınmasıyla başladı. Daha sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü binası önünde toplanıldı ve yüzlerce öğrenci ellerinde Türk bayraklarıyla yaklaşık 2 kilometre yürüyerek Şeyh Edebali Türbesi'ne ulaştı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Şeyh Edebali Türbesi Orhangazi Türbesi önünde toplanan gruba seslendi ve vefa duygusunun gençlere aşılanmasının öneminden bahsetti. Etkinlikte emeği geçenleri kutlayan Vali Nayir şöyle konuştu:

“Bilgi çağının en önemli gereklilikleri olarak eğer bunları anlamıyorsak, yalnızca teknoloji ve sanayiyi anlıyorsak, diğer uluslar içinde kendimize uygun bir yer bulmamız mümkün olmayacaktır. Onun için bu yürüyüşü çok kıymetli buluyor, değerli olduğunu ifade etmek istiyorum. Eğer gençlerimiz atalarının bu vatan uğruna yaptığı fedakarlığı bu yürüyüşlerle bu faaliyetlerle yeterince anlayabiliyorsa bu faaliyetler amacına ulaşmış demektir.”

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız ise yaptığı konuşmada, "Bir ölür bin diriliriz" sloganıyla gerçekleştirdikleri etkinlikle gençlerin tarih bilinci, milli ruh ve şuur kazanmaları ile toplumsal birlik ve beraberlik duygularının pekiştirilmesinin hedeflendiğini söyledi. Program Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua edilmesinin ardından Vali Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Milletvekili Halil Eldemir’in katılımcılara çorba dağıtmasıyla sona erdi. 



Editör: TE Bilişim