Bilecik Pelitözü Göleti’nde TEMA Vakfı Bilecik İl Temsilciliği ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Genç TEMA Kulübü işbirliğinde çöp toplama etkinliği gerçekleştirildi.

kalebet

Yaşanabilir, temiz bir doğaya dikkat çekmek ve insanlarda bilinç oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, birçok gönüllü Gölpark çevresindeki çöpleri toplayarak etrafı temizledi. Vatandaşlara getirdikleri çöpleri geri götürmesi konusunda uyarılarda bulunan çevre gönüllüleri, doğada ayak izinden başka bir iz bırakılmaması gerektiğini vurguladılar.

Şeyh Edebali Üniversitesi Genç TEMA Kulüp Başkanı Nefise Akbulut, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “İnsanlardan önce dünyada var olan ağaçlar, göller, bitkiler ve koskocaman içine biz insanlarıda alan doğa. Bizlere verdikleri ile asırlardır barındık, doyduk, kana kana su içtik. Her mevsiminde farklı renkleri tattık. Sonbaharda yaprakların sarısını, kışın beyazın huzurunu, ilkbaharda çimenlerin yeşilini, yazın ise gülün kırmızısını. Doğa bunlar için bizden hiçbir karşılık beklemez. Lakin bizler doğa sevdalıları kalebet giriş gelecekteki nesillere yeşili, sarıyı, beyazı, kırmızıyı tanıması için bir doğa bırakmak istiyoruz. Doğa bizi karşılıksız sever bizlerde insan olarak doğayı sevmeliyiz. Bunun içinde "Önce bilinç" diyoruz. Tema olarak doğaya olan borcumuzu ödemek için yapılan bu etkinlikte ilk amaç Bilinç ve bir diğer arzumuz doğaya borcunu ödeyecek daha fazla bilinçli birey yetişmesinde yardımcı olmak.” İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim