Eylül ayı başında İstanbul Cihangir’de bir sokağın merdivenlerinin emekli bir orman memuru tarafından rengarenk boyanmasının ardından, bir gün sonra belediye ekiplerince tekrar griye boyanması tepkiye yol açmış ve Türkiye’nin farklı şehirlerinde vatandaşlar merdivenlerini gökkuşağı renklerine boyamaya başlamışlardı. Barışçıl bir protesto olan merdiven boyama eylemlerinin bir halkası da geçtiğimiz gün CHP Bilecik Gençlik Kolları tarafından gerçekleştirildi. Gençlik Kolları Başkanı Didem Gültekin, il gençlik kolları yöneticileri ve ilçe gençlik kolları başkanları, Kültür Müdürlüğü önünden müzeye doğru çıkan merdivenleri gökkuşağının renklerine boyadılar.
 



Basamaklar boyandığı sırada, olay yerine gelen polis ekipleri tutanak tutarken, zabıtalar ise durumu amirlerine bildirdiler. İzinsiz boya yapılmasının mümkün olmadığını belirten zabıtalar, CHP Bilecik İl Gençlik Kolları Başkanı Didem Gültekin’i Belediye Başkanı Selim Yağcı ile görüştürdüler. Başkan Yağcı, gençlere bu barışçıl eylemlerinden ötürü teşekkür etti ve boya yapılmasına izin verdi. Olayın tatlıya bağlanmasının ardından gençler merdivenlerin boyasını tamamladılar.


Konu ile ilgili açıklama yapan gençlik kolları başkanı; "Bilecik’in gülen yüzü olsun istedik, bakımsızlığa terkedilen merdivenleri gökkuşağı renkleriyle renklendirmemiz bazı kişileri rahatsız etmiştir. Gelinen noktada bugün AKP iktidarının dayatmacı, baskıcı, faşist tutumunu bugün bir kez daha gördük. AKP iktidarının doğanın bu güzel renklerine dahi tahammül edemediğini Bir kez daha gözler önüne serdiler. Türkiye Cumhuriyetinin temellerini atan, özgürlük ateşini yakan Cumhuriyet Halk Partisinin gençleri bırakın kamu malına zarar vermeyi, bilakis kamu malını koruyucu, güzelleştirici bir faaliyet yapmıştır. Böylesine baskıcı, halkın özgürlük alanını kısıtlayan müdahaleci bir iktidar, dünyanın hiç bir ülkesinde görülmemiştir. Gelinen noktada ufak bir kıvılcımla başlayan özgürlük ateşi geçmişte olduğu gibi bugün de alevlenecek ve bu halk gereken cevabı verecektir. Biz bağımsızlığımızı geçmişimizden aldık, özgürlük mücadelesini geçmiş kuşaklarımızdan öğrendik. Özgürlük türküleriyle büyüdük biz Anadolu topraklarında büyüdük. Bizler yurt dışında vergilerden kaçırılan paralarla okumadık, babamıza danışmanlık yapıp 50.000 TL maaş da almıyoruz. İşimiz halka hizmet, gücümüz halk bizim. 2013 bir uyanışın başlangıcı oldu, bir dirilişin başlangıcı, direnişin başlangıcı. Bu başlangıçla da 2014 de Bilecik halkı özlediği sosyal belediyecilik anlayışına kavuşacaktır."şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilişim