Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, Vali Ahmet Hamdi Nayir ve Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın katıldığı törenle açıldı. 180 öğrenci ve 25 danışman öğretmen eşliğinde yapılan özverili çalışmalar sonucu hayata geçirilen fuarda, Kültür ve Meslek Teknolojileri alanlarından 35 proje davetlilerin beğenisine sunuldu. Genç öğrencilerin merak eden, sorgulayan, araştıran bireyler olmaları için büyük önem taşıyan fuar, tüm ziyaretçilerden tam not aldı.

Fuarın açılışında konuşan Okul Müdürü Yücel Gürsoy, TÜBİTAK’ın desteğiyle bu yıl ikincisini düzenledikleri TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içinde olduklarını söyledi. Gürsoy şöyle konuştu:

“Bildiğiniz gibi bilim fuarı öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, vatanına fayda sağlamayı amaçlayan bilinçli bireylerin yetişmesine katkısı olan en önemli öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarı genç beyinlerin, bilimin önemini kavrayıp birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. 2015-2016 TÜBİTAK Projeleri de işte bu amacı destekler nitelikteki çalışmalarımızı içermektedir. Öğrencimizin, öğretmenleri ışığında hayal gücünü zenginleştiren, yaşadıkları dünyaya bir fayda sağlamayı amaçlayan, eğitim öğretime çok yönlü katkısı olduğunu düşündüğümüz bu etkinliği ve ortaya konulan değerli çalışmaları sizlerle paylaşıyoruz. Bu çalışmaları sadece bir görev olarak görmeyip özveri ile çalışan siz değerli meslektaşlarıma ve sevgili öğrencilerimize teşekkürlerimi sunarken, gelecek yıllarda daha çok proje ile fuarımızın geleneksel hale gelmesini temenni ediyor hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

Açılış konuşmasının ardından fuarın açılışı Vali Ahmet Hamdi Nayir ve Belediye Başkanı Selim Yağcı tarafından yapıldı. İl protokolünden de çok sayıda ismin katıldığı fuarda öğrencilerin hazırladıkları stantlar ilgiyle gezildi. 

Editör: TE Bilişim