Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından gün yüzüne çıkartılan ve İstanbul Ticaret Üniversitesi proje ortaklığında dokunmasına başlanan Tarihi Lefke Bezinden üretilen takı setleri ulusal hale gelmeye başladı.

Sürekli Eğitim Merkezi tarafından verilen kurslarda, tarihi Lefke Bezi dokumayı öğrenen kursiyerlerin elinden çıkan Lefke Bezi ürünlerine Kültür ve Turizm Bakanlığı talip oldu.

Lefke bezinden üretilen, kolye, yüzük ve bileklikler, Türkiye’nin çeşitli illerinde açılan fuarlarda sergilenmişti. Fuarları gezenler tarafından hayli rağbet gören Lefke Bezinden üretilen takı setlerinden Kültür ve Turizm Bakanlığı 300 takım sipariş etti. Bilecik valiliği aracılığıyla, Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezinde üretilen takı setleri, Kültür ve Turizm Bakanlığına ulaştırılmak üzere Bilecik Valiliğine teslim edildi.

Konuyla ilgili olarak Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi Lefke Bezi Dokuma hocası Gülay Çam Durak verdiği bilgilerde, “Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde Tarihi Lefke Bezini tekrar canlandırdık. Lefke bezinden masa örtüsü, peşkir, kaşkol gibi ürünler yaptık. Ayrıca Lefke bezinden kolye, yüzük ve bileklikler ürettik. Kolye, yüzük ve bilekliklerin üzerindeki işlemeler tamamen iğne oyası olup el işidir. Desenlerini ise ninelerimizin sandıklarından çıkan ürünlerden oluşturduk. Kültür ve Turizm ile ilgili fuar ve sergilerde teşhir ettiğimiz ürünlerimize çok fazla rağbet oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı 300 takım kolye, yüzük ve bileklik siparişi verdi. Kursiyerlerimiz ile birlikte kısa bir zamanda ürünlerimizi yetiştirdik. Tarihi Lefke Bezini yavaş yavaş ulusal hale getirmeye başladık. Bu konuda bizlere sonsuz destek veren Osmaneli Belediye Başkanımız Münür Şahin Bey’e teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim