Cafer Elmas


Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ün, velilere gönderdiği “Okulunuzun İmam Hatibe dönüşmesini ister misiniz” anketi sonrası gazetemizde haber olması ve haberin ulusalda da geniş yer bulmasının ardından Bakanlıkça apar topar görevden alınmasının ardından, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne vekaleten Bilecik İmam Hatip Lisesi Müdürü Halis Çelik getirildi.

İlçede eğitim veren 29 okuldaki 4,5 ve 6. sınıf öğrencilerinin velilerine; “Çocuğunuzun öğrenim gördüğü okulda İmam Hatip Ortaokulu açılırsa çocuğunuzu kayıt ettirmek ister misiniz?” yazılı anketin gönderilmesi sonrası Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Bakanlık tarafından apar topar görevden alındı.

AK Parti Milletvekili Halil Eldemir'in isteği doğrultusunda yapılan İmam Hatip Okulları Platformu toplantısına; Vali Ahmet Hamdi Nayir, Bozüyük Kaymakamı Köksal Şakalar, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İmam Hatip Lisesi Müdürleri ve İmam Hatip Okulları Platformu yetkililerinin de yer aldığı öğrenilirken, haberin gazetemizde ve sonrasında çok sayıda ulusal yayın organında yayınlanmasının ardından Bakanlık harekete geçti ve Bilecik bürokrasisinde adeta kriz yaşandı. Yaşanan anket krizi sonrası Gümüş, apar topar görevden alındı ve yerine Bilecik İmam Hatip Lisesi Müdürü Halis Çelik getirildi.

İmam Hatipler gibi hassas bir konuda yaşanan krizin ardından Müdürlük görevine yine bir İmam Hatip Lisesi Müdürü’nün atanması dikkat çekerken, bu durum “Gelen gideni aratmaz inşallah” dedirtti.

Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan Halis Çelik’in AK Parti Milletvekili Halil Eldemir ile arasının iyi olduğu, Halil Eldemir’in zaman zaman Çelik’i ziyaret ettiği ve hatta Halis Çelik’in kendi Fecebook hesabından Milletvekili Halil Eldemir’in ilk vekillik rozetini aldığı resimleri dahi paylaştığı gözlendi.





Editör: TE Bilişim