İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan ve ilimizde Bilecik Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığının ortaklığında yürütülen “Bu Yolda Birlikteyiz” kampanyası öğrencilere tanıtıldı.

Bilecik Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi’nde yapılan  tanıtım toplantısına Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Belediye Başkanı Nihat Can, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal  ve öğrenciler katıldı. Toplantıda geleceğin sürücüleri olan öğrenciler; trafikte emniyet kemeri kullanımı, araçta cep telefonu ile konuşma, şerit ihlali gibi kurallar konularında uyarılırken  bu kurallara uymadıkları  takdirde büyük ölçüde zarar görebileceklerine dikkat çekildi.

NAMAL, “SİZLERDEN ÖNEMLİ BEKLENTİLERİMİZ VAR”

Programın açılış konuşmasını yapan İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, trafik cezalarının ülkemizde çok önemli maddi ve manevi kayıplara yol açtığını belirterek, “Biz vatandaşlar olarak adımımızı evimizden dışarıya attığımız andan itibaren trafik kurallarının bir parçası  olma durumundayız. İçişleri Bakanlığımız Türkiye’de trafik kazalarının en aza indirilmesi amacıyla “Bu Yolda Hep Birlikteyiz” adı altında bir program düzenledi. Sayın Valimizin talimatlarıyla da sürücüler ve yolcular üzerinde uygulacak olan bu kampanyaya öğrencileri de katmak istedik çünkü sizlerden önemli beklentilerimiz var. Bu kampanya çerçevesinde yapmış olduğumuz çalışmalarla bugünden itibaren Bilecik genelindeki liselerde, ortaokullarda ve ilkokullarda her öğrencimize ulaşmayı ve trafik konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz.

Sizler bugünün öğrencileri birkaç sene sonrasının sürücüleri olacaksınız. Sizlerden şu anda bulunduğunuz konum itibariyle yolcu olarak ve gelecekte de sürücü olarak trafik kazalarının önlenmesinde bir vatandaş olarak katkılarınızı ve duyarlılığınızı bekliyoruz.” Dedi.

CANDAN“YAVRU BİR FİL AĞIRLIĞINDA ÇARPMAYA UĞRAYABİLİRSİNİZ”

Namal’ın konuşmasının ardından  Trafik Şube Müdürü Cevdet Candan, “Bu Yolda Hep Birlikteyiz” kampanyasının tanıtım sunumu gerçekleştirdi.  Sunumunda ilk olarak araç içerisinde emniyet kemeri takmanın önemine değinen Candan, arka koltukta otursa dahi emniyet kemeri takmayan bir kişinin ani fren esnasında bir yavru fil ağırlığına gelerek büyük bir çarpma şiddetine maruz kalabileceğini belirtti. Sunumda gösterilen araç içerisinde telefon kullanma ve hatalı şerit değiştirmenin yol açabileceği kazaları gösteren kısa videolar da izleyenlerin dikkatini çekti.

VALİ BÜYÜKAKIN, “ÖNCE İNSAN DAVRANIŞLARINI DEĞİŞTİRMELİYİZ”

Programda son olarak konuşan Vali Tahir Büyükakın, geleceğin sürücüsü olan öğrencilere tavsiyelerde bulundu. İçişleri Bakanlığının trafik kurallarına uyulmasıyla ilgili birçok tedbir aldığını belirten Vali Büyükakın, “Kazaların yüzde 98 i insan davranışlarıyla ilgili dedik bizim bu davranışları değiştimemiz lazım. Emniyetin, Jandarmanın denetimleri, yolların düzeltilmesi, araçların daha güvenli hale getirilmesi tabi ki önemli ama esas önemli olan insan davranışları. Biz de indan davranışları üzerinde odaklanmak istedik.” Dedi.

Vali Büyükakın, öğrencilerden  daha önce kırmızı düdük uygulamasıyla dağıtılan kırmızı düdükler ile anne ve babalarının trafikte daha dikkatli olması için uyarılarda bulunmalarını isterken öte yandan il çapında da farkındalık çalışmaları yapmalarını istedi.

Editör: TE Bilişim