Gençlere bilgisayar yazılımı kursu verecek “Geleceğimizi Yazalım” projesinin protokolü imzalandı. Bilecik İnsan Hak ve Değerlerini Koruma Derneğinin T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı 2014 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında kabul edilen "Geleceğimizi Yazalım" projesinin protokol imza töreni ve logo tasarım yarışması ödül töreni dün derneğin Seven Pasajı’ndaki ofisinde gerçekleşti.

Projenin imzaları, Belediye Başkan Yardımcısı Nihat CAN, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail ALTINKAYNAK ve Bilecik İnsan Hak ve Değerlerini Koruma Derneği Başkanı Hüsnü GEYİK arasında gerçekleştirildi.

14-29 yaş arası gençlere ücretsiz olarak bilgisayar yazılım kursu verecek olan projenin koordinatörü Mustafa Turhan, projenin başlıca amacının; ilimizde teknolojiye ilgisi olan gençlerin yeni donanım ve yazılım teknolojileri ile tanışmaları, öğrenilen teknolojileri yararlı bir şekilde kullanmaları, yeni bilgiler edinmeleri ve kendilerini geliştirmeleri için katkı sağlamak olduğunu söyledi.


Turhan imza töreni öncesi yaptığı konuşmada; “Proje öncelikle; ilimizde ve ülke genelinde eksikliği hissedilen web tasarım ve sunucu tabanlı programlama dili dalında gençlerin etkili birer birey olmalarını sağlamaktır. Proje kapsamında başlıca yapılacak olan etkinlikler şunlardır; Yapılacak Teknoloji Fuarı ziyaretinde katılımcıların yeni teknolojilerle tanışması ve teknoloji algısının gelişmesi sağlanacaktır. Web Sunucu sistemleri kurulumları ile ilgili ayrıntılı bir şekilde kurs verilecektir. Web Tasarımı konusunda katılımcılara ayrıntı bir şekilde kurs verilecek, yeni tasarım stillerini öğrenmeleri ve geliştirmeleri sağlanacaktır. İl genelinde yarışma düzenleyerek, web tasarımına katılım konusunda teşvik oluşturmak. Yıl içinde yapılacak seminerler ile ilimiz halkının "Güvenli İnternet Kullanımı" ve "Sosyal Medya Farkındalığı" hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından proje için açılan logo yarışmasında dereceğe giren öğrencilere ödülleri verildi. İl merkezindeki liselerde okuyan öğrencilere yönelik yapılan yarışmada, 14 tasarım arasından birinci olan Altuğ KORKMAZ’a ödülü Belediye Başkan Yardımcısı Nihat CAN tarafından, ikinci olan Cemre PAROĞLU’na ödülü İl Milli Eğitim Müdürü İsmail ALTINKAYNAK tarafından, üçüncü olan Barış KARA’ya ise ödülü Bilecik İnsan Hak ve Değerlerini Koruma Derneği Başkanı Hüsnü GEYİK tarafından takdim edildi. Projenin logosu için ise 1. ve 2. olan tasarımlardan ortak bir çalışma yapılarak yeni bir logo oluşturuldu.

Protokolün imzalanmasının ardından kısa bir konuşma yapan Bilecik Belediyesi Başkan Yardımcısı Nihat Can: “Geleceğimizi yazalım projesinin işbirliği protokolünü Milli Eğitim Müdürümüz ve dernek başkanımızla birlikte imzaladık. Bu protokolün hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnşallah bu kurstan çıkacak öğrencilerin daha başarılı noktalara geleceğine inanıyorum.Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak ise yaptığı konuşmada geleceği gençlerin yapacakları projelerle şekilleneceğini söyledi. Altınkaynak şöyle konuştu: “Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yapılan tüm çalışmalardan son derece memnun olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Çünkü yapılan her çalışma Bilecik’in geleceğine atılmış bir temel ve adım olarak görüyorum. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak da bizin bu projedeki yerimiz; Halk Eğitimler vasıtasıyla hem hoca desteği sağlamak hem de buraya katılan öğrencilerimize sertifika vermek. Sayın Belediye Başkanımıza böyle bir projede yerl aldığı için, Sayın Başkanımıza da bizi böyle bir projede ortak yaptığı için çok teşekkür ediyorum. İnşallah gelecek bizim olacak. Gelecek, öğrencilerimize yaptığımız hizmetlerle şekillenecek. Hepimize hayırlı uğurlu olsun.”

Son olarak söz alan  Bilecik İnsan Hak ve Değerlerini Koruma Derneği Başkanı Hüsnü Geyik ise, daha önce de bir proje çalışması yaptıklarını, o projede de Belediye ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklık yaptıklarını söyledi ve bu projeleri ortaklık sayesinde yürütebildiklerini belirterek Belediye ve Milli Eğitime teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim