Geleceğe Nefes Kampanyası çerçevesinde Bilecik’te 43 ayrı noktada yaklaşık 40 bin fidan toprakla buluştu.

Kampanya çerçevesinde Türkiye’de 11 milyon fidan toprakla buluştu. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlattığı Geleceğe Nefes projesi 81 ilde 11 Kasım saat 11.11’debaşlarken,2023 noktadan birisi olan Bilecik’in Abbaslık Köyü’ndeki arazide de fidanlar toprak ile buluştu.

Vali Bilal Şentürk’ün bizzat fidan dikimi yaptığı bölgede birçok öğrenci, STK, dernek, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar saat 11.11 itibari ile fidan dikimine başladı. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı fidan dikimi projesine ilişkin açıklama yapan Vali Bilal Şentürk, Bilecik’te 43 ayrı noktada 40 bine yakın fidan dikiminin gerçekleştiğini belirtti.

“Geleceğimize daha temiz ve yaşanılabilir bir çevre bırakıyoruz”

Vali Şentürk, fidan dikim alanında yaptığı konuşmasında;“Tarım Orman Bakanlığımızın başlatmış olduğu, Cumhurbaşkanımızın da yoğun desteği ile beraber tüm ilke sathında 11 milyon fidanın toprakla buluşturulması projesi  kapsamında, Bilecik ilimizde de yaklaşık 32 bin ama bizim rakamımız 40 binlerin üzerinde fidanlarımızı biz bugün ilimizde toprakla buluşturuyoruz.

Zaten doğal olarak güzel ve bitki örtüsü çeşitli olan bu güzel ilde yine atıl olan alanların değerlendirilmesi,hem toprağın korunması,yeşertilmesi hem de orman alanlarının genişletilmesi anlamında geleceğimize daha temiz ve yaşanılabilir bir çevre bırakabilmek adına yaptığımız çalışma ile bu bölgede tamamlamış olduk.

Bilecik’te 43 ayrı noktada bugün bu çalışma yapılıyor, inşallah amaç hasıl olacaktır,fidanları diktiğimiz gibi sonrasında onların korunup geleceğe taşınması noktasında da çaba göstereceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim