Şehir merkezine uzak bir noktaya yapılan yeni otogara özellikle gece saatlerinde ulaşımda büyük sıkıntı yaşayan vatandaşlar, otobüs firmalarının şehir içi servislerini kaldırdığını öğrenince çaresiz kaldı.

Otobüslerin şehir içine girmeme kararı almalarının ardından Bilecik Belediyesi tarafından otogar, şehir merkezinden alınarak İstanbul- Adapazarı çevre yoluna taşınmıştı. Gece 00.15’ten sonra  şehir içi minibüslerin de çalışmaması nedeniyle, yeni otogara inen yolcular, otobüs firmalarının servislerini veya taksileri kullanmak zorundaydı.

“PARASI OLMAYAN VATANDAŞI OTOGARDA BEKLEMEYE MAHKUM EDİYORLAR”

Gece saatlerinde şehir içi minibüslerinin çalışmaması  ve bazı otobüs firmalarının şehir içi servislerinin olmaması üzerine taksiye binerek fazladan para vermek zorunda kalan vatandaşların şikayetlerini  gazetemizde ve internet sitemizde gündeme getirmiştik. Ne var ki yeni otogardan merkeze olan ulaşım noktasında bir çözüm bulunmaması bir yana sorunun daha da büyüdüğü görülüyor. Yeni otogara inen yolcular, otobüs firmalarının bundan böyle şehir içine servis yapmayacaklarını öğrenmeleri üzerine “Sabah saatlerinde minibüs var ama gece saatlerinde ne yapacağız? Otogar şehir dışına taşınırken gece yolcuları düşünülmedi mi? Şimdi firmalar servislerini de kaldırdı. Buraya çok sayıda öğrenci geliyor. Parası olan var olmayan var. Parası olmayan vatandaş taksiye de binemeyecek, kaldı ki taksiler de uçuk fiyatlara merkeze götürüyorlar. Parası olmayan vatandaşı otogarda beklemeye mahkum ediyorlar” diyerek isyan ettiler.

BAŞKAN YAĞCI, “BU SORUN BİLECİK’E ÖZGÜ DEĞİL” DEMİŞTİ

Daha önce  gazetemizin de gündeme getirdiği soruna Belediye Başkanı Selim Yağcı, Aralık ayı meclis toplantısında değinerek “Memleketin neresine giderseniz gidin gece saatlerinde toplu ulaşım bulmakta zorlanırsınız. Bu sadece Bilecik’e özgü birşey değil. Aldığım bilgilere göre de ulaşım olmadığı saatler içerisinde 5 veya 10 kişi en fazla bu durumda kalıyor.”demişti.

MAĞDURİYET NASIL GİDERİLECEK?

Firmaların servislerini kaldırmasıyla daha da zor duruma düşen vatandaşların mağduriyetlerinin nasıl çözüleceği ise merak konusu oldu.  

Editör: TE Bilişim