Özel Edebali Anaokulu ve Özel Edebali Şehir Koleji öğrencileri Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 81. yıldönümünde sevgi, saygı ve özlemle andı.

Saat 9'u 5 geçe siren sesiyle başlayan tören İstiklal Marşı’nın okunması ve ardından kurucu Saadet Güzel'in günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti.

“Milletin kalbinde yaşayacaktır”

Güzel, törende yaptığı konuşmada, “bugün burada toplanmamızın nedeni Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81. Yıldönümünde onu anmak ve unutmamak adına Mustafa Kemal gibi düşünebilmektir.

“Unutmadık, Unutmayacağız, saygı ve minnetle anıyoruz”

Hepimizin bildiği gibi Ulu Önder Atatürk, 10 Kasım 1938’de aramızdan ayrılmıştır fakat geride bıraktığı eserleriyle milletimizin kalbinde sonsuza dek hiç bitmeyecek bir sevgiye imza atmış bu nedenle de günümüze dek yaşatılmış ve ebediyete kadar da bu milletin kalbinde yaşayacaktır.

Değerli Öğrencilerim; Ulu Önder Atatürk’ü anlamak ve fikirlerini kendimize bir yol haritası olarak kabul etmek ve bu doğrultuda çalışmak, ona karşı duyduğumuz en kalbi hissiyatın, saygının ve sevginin en büyük nişanesidir. Bugün burada bu daracık zamanda Atatürk’ü anlatmanın imkanı yoktur elbette. Şurası bir gerçektir ki hakkında binlerce kitap yazılan, sayısız araştırmalara, makalelere konu olan Atatürk’ü ve onun muazzam kişiliğini bütün yönleriyle anlatmalıyız, çünkü o yeryüzüne bir insan olarak gelmiş, bir cihan olarak gitmiştir.

Burada sözlerime son noktayı koymadan önce Atamızın en büyük emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne her zaman ve her türlü durumda sahip çıkacağımıza söz vererek, onu ölüm yıldönümü sebebiyle düzenlediğimiz programımızda bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, sözlerime Atatürk’ün şu sözleriyle son veriyorum: “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” dedi.

Anma töreni ​anaokulu miniklerinin Atatürk baskılı tişörtleri giyip okul içinde çeşitli kareografilerle hazırladıkları şiir ve şarkılar ile devam etti.

Editör: TE Bilişim