Bugün A101’de alışveriş yaparken bir bayan dikkatimi çekti. Hem titriyor hem ağlıyordu. Hiç kimseyi görmüyor, duymuyordu. Adeta başka bir dünyada gibiydi. Telefonla bir yerlere ulaşmaya çalışıyordu. Ama nafile ulaşımı yordu bir türlü aradığına halinden belliydi. Yanıyordu yüreği cayır cayır anlamıştım hemen ya şehidi vardı ya gazisi.

Hanımı gönderdim yanına neyi var diye, öğrendik ki, polis eşiymiş, eşi Diyarbakır’daymış, malum Sur ilçesinde çatışma vardı. İki polis şehit üçüde yaralı bir an aklıma geldi şehit olan arkadaşlarımın aileleri kollarımda şehit olan Mehmetçiklerin aileleri, içimde sanki bir volkan patladı. Gözyaşlarımı zor tuttum, teselli etmeye çalıştık eşimle beraber bayanı çünkü eşimde yaşamıştı bayanın yaşadıkları duyguları. O da yıllarca dinlemişti çatışma haberlerini o da ulaşmaya çalışmıştı bana.

İçimden dedim o ahkâm kesen siyasilere saydırdım saydırdım ne gelirse içimdeki dilime onları isterseniz söylemeyeyim satırlarımda. Ne anlar evlatları paralı askerlik yapanlar, ne anlar evlatları şehit ya da gazi olmayanlar şehit ailesinin durumundan doğuda askerlik yapan polisin, askerin halinden?

Birazda Bilecik’e de kızdım. Bilecik’lilerede geçen günkü şehit yürüyüşüne katılımın az olmasına Mısır’da ölen Rabia’ ya gösterdikleri tepkiyi Tunceli’de, Diyarbakır’da, Şırnak’ta, Hakkâri’de v.b. yerlerde şehit düşen asker ve polisimize göstermeyen siyasilerimize, Şehide kelle diyene bir kere oy verdiğim için kendime.

Ne zaman uyanacağız? Terör bir gün bizimde kapımızı çalınca mı?  Merak etmeyin o terör böyle giderse muhakkak hepimizin kapısını çalacak bir gün. Bu esnada yine flaş haber geçiyor, biri albay on altı şehit. Yine en az on altı ailenin kapısını çalmış, bu terör belası, hepsinin mekânı cennet olsun, onların vesilesiyle Rabbim bize de şefaat etsin inşallah.

 Son bir not hani diyor ya sayın büyüğümüz ‘’ bi taraf olan ber taraf olur ‘’ diye bende bertaraf olmamak için MHP ‘den belki ihtiyaç olur diye Hakkâri, Şırnak v.b. vekillik için başvurumu yaptım nöbetçi nefer olarak tabi onun taraf olarak nereyi kastettiğini biliyoruz ama anlayamazlıktan geliyoruz. Sizde saflığımıza sayın her zaman batıla karşı haktan yana olmaya çalıştık inşallah yaşadığımız sürece de batıla karşı Hakkın safında din tacirlerine, vicdan emperyalistlerine karşı savaşımız devam edecek inşallah.

Em. Gazi astsb. H. Hüsnü AVCI

Editör: TE Bilişim