Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Cafer Elmas ve Bilecik TSO Meclis Başkanvekili Sabri Çobanoğlu, son günlerin en çok konuşulan isimlerinden Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’ü TBMM’de ziyaret etti.

CHP’deki kurultay gündeminin en önemli isimlerinden biri olan Tüzün, kurultay süreciyle ilgili Elmas’a açıklamalarda bulundu. CHP tabanının yüzde 60’lık gibi büyük bir bölümünün değişiklikten yana olduğunu ifade eden Tüzün, sürecin devam edeceğini kaydetti.

CHP’nin iktidara giden yolda mutlaka bir değişime gitmesi gerektiğini vurgulayan Tüzün, 24 Haziran’da Muharrem İnce’nin estirdiği değişim rüzgarının devam ettirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Ülkede bir rejim değişikliği olduğunu ve buna karşı daha güçlü ve kararlı bir CHP oluşturulması gerektiğini söyleyen Tüzün, kurultay çağrısı yapmaktaki amaçlarının sadece lider değişikliği yapmak değil bir tüzük değişikliği yapmak olduğunu söyledi.

Gelinen süreçte CHP Genel Merkezine 630 delegenin imzasını verdiklerini belirten Tüzün, “Yetkili arkadaşlarımız 31 arkadaşımızın imzasını geri çektiğini söyledi ama biz bunu görmek istiyoruz. Bu gerçekten 31 mi, 21 mi, 41 mi bilmiyoruz? Önümüzdeki günlerde MYK toplantısı sonrası mutlaka bir açıklama yapacaklardır. Bugüne kadar yetkili arkadaşlarımız ve yönetici arkadaşlarımızın beyanı geçerli olabilir. 630 delege arkadaşımızın bu beyanı imzaladıktan sonra, ‘604’ünüz varsa getirin yapalım, 570’i geçemezsiniz, 470’i geçemezsiniz’ açıklamalarını ciddi bulmuyoruz. Bu kurultayın toplanması için saygıdeğer genel başkanımızın MYK sonrası bir açıklama yapacağını ve bu açıklamadan sonra bizler de yol haritamızı belirleyeceğiz”dedi.

Editör: TE Bilişim