Yakalandığı Covid -19 hastalığı nedeni ile evde tedavi gören fakat hastalığa yakalandığının 9. gününde yüksek ateş, nefes darlığı ve öksürük şikayeti ile Bilecik Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Cafer Elmas, hastanede gördüğü 11 günlük tedavisinin ardından Covid-19’a karşı verdiği savaşı kazanarak iyileşti ve taburcu oldu.   


 

Toplam 20 günlük tedavisi sonucunda iyileşen Elmas, süreci  ‘kabus’ olarak nitelendirdi. Hastalığı süresince nefes alma problemi yaşadığını ve oksijen cihazı ile nefes alabildiğini aktaran Cafer Elmas, insan için en önemli şeyin nefes alabilmek ve içine nefesini çekebilmek olduğunu belirtti. Elmas, Covid-19 virüsünün kesinlikle küçümsenmemesi gerektiğine vurgu yaparak, herkesin maske, hijyen ve sosyal mesafe kuralına uyması gerektiğini hatırlattı.


 

Rahatsızlığı süresince tedavisinde gece gündüz demeden çalışan sağlık çalışanlarına çok teşekkür eden Cafer Elmas, doktorundan, hemşiresine ve hastane personeline kadar hepsinin büyük bir özveri ile çalıştıklarını, yine büyük bir alkışı hakettiklerini söyledi. Hayatta en güzel şeyin insanın nefesini içine çekebilmesi olduğunu hatırlatan Elmas, kabusu yaşamamak isteyen herkesin dikkatli olmasını önerdi.   Kendisinin Covid-19’u yendiğini ve sağlığına kavuştuğuna şükrettiğini aktaran Elmas, tüm hastalara biraz sabır ve acil şifalar diledi.


 

Hastane çalışanları Cafer Elmas’ı alkışlarla uğurladı.


Elmas’ın 10 gün daha evde tedavisinin devam edeceği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim