AK Parti Bilecik İl Danışma Kurulu Toplantısı hafta sonu gerçekleşti. Programın açılış konuşmasını İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş yaptı. Ardından Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz, gündeme dair yaptığı konuşmasında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Bahattin Şeker’e geçtiğimiz hafta içinde yaptığı açıklamalarına dair yanıt verdi.

Şeker, tarafından yapılan açıklamalarına karşılık, iktidar partisi olarak belli sorumluluklarının olduğunu ve muhalefet milletvekili ve partisi gibi eline gazete kupürlerini alıp sağda-solda esip gürleyemeyeceklerini söyledi. Bu şekilde hareket eden muhalefet için, partilerine bir takım getirileri olsun düşüncesiyle doğru yanlış hiç gözetmeksizin, “O gün için hedeflenen çıkar neyse biz onu sağlayalım, o bize yeter, memleketin faydası çok önemli değil, doğrular önemli değil. Bizim için önümüzde de bir seçim var kendi partimizin bu seçimlerde oyunu yukarı taşımak. Hedef bu olsa gerek deyip bir muhalefet partisi milletvekilinin muhalefet olmanın verdiği o dayanılmaz hafiflikle esip gürleyecek hiç değiliz.”dedi.

Bugüne kadar çok güzel iktidar-muhalefet milletvekili ilişkisini sürdürdüklerini ifade eden Poyraz; MHP Milletvekili Şeker’e göndermede bulunarak konuşmasına şöyle devam etti: “Şimdi Bahattin Bey, çıkmış toplantı yapmış ve bir sürü şeyler söylemiş. Açıkçası bugüne kadar çok güzel iktidar-muhalefet milletvekili ilişkisini sürdürdük. Ama şunu da gördüm yazılı basın açıklaması biçiminde açıklama yapıyor ve aslında okuduğu şeylere de enazından kendisinin de çok fazla inanmadığı da tarzından belli. Bunu niye söylüyorum Zafer Çağlayan’ı Bahattin Şeker benden çok çok daha iyi tanıyor. Ticaretin içinde olan bir insan, Bahattin bey de ticaretin içinde yeri gelmişken söyleyeyim seçim öncesi biraz atışmak lazım. Olayı döndürüp dolaştırıp bir tane gazete küpürüne Başbakanın oğluna getirmeye çalıştılar. Başbakanın oğlu bir vakıfta bir Belediye’ye imar değişikliği hususunda talepte bulunmuş. Suç mu bu şimdi. İmar değişikliğinde bulunduğu hususta oraya kız yurdu yapacaklar. Şimdi kimseyi itham etmiyorum sadece konu anlaşılsın diye söylüyorum. Bahattin beyin Bozüyük’te bir tane benzinliği vardı geçtiğimiz 2-3 yıllık dönemde üzerine iki tane daha koydu. Bozüyük’teki benzinliğin ister çevre yolundaki, ister Sarar’daki daha önceki  durumu neydi tarla. Gitti Belediye’ye başvurdu ben buraya benzinlik yapmak istiyorum kardeşim buranın imarını değiştirmelisiniz arkadaşlarda baktılar uygun gördüler değiştirdiler. Suç varmı yokmu ahlaksız bir talepmi hayır. Belediye Meclisi’ne kanuni yetkiyi vermiş Meclis burasını değiştirmiş şimdi burada 2 tane benzinliği var. Kanunlarla yetkili organlara, kurumlarla verilmiş olan yetkilerin kullanılmasını suçmuş gibi gösterildiği bir süreç yaşıyoruz”  dedi.

Editör: TE Bilişim