Yüksek Hızlı Tren garının inşaat çalışmaları sırasında çevrede bulunan sulama kanallarının kırıldığını ve bahçe sahibi vatandaşların mağdur olduğunu daha önce gündeme getirmiştik. Bilecik İl Özel İdaresinden bir heyet, dün konuyla ilgili olarak TCDD yetkilileri ve bahçe sahibi vatandaşlarla bir araya gelerek bölgede yaşanan sorunları yerinde inceledi.


Eskiden kanal sayesinde bahçelerini sulayabildiklerini belirten vatandaşlar, gar inşaatı nedeniyle kanalın kırıldığını, yapılan onarım çalışmasının ise soruna çözüm olmadığını belirttiler. Bahçelerin kanal üzerinden su almasını sağlayacak vanaların eksik olduğunu, bazı noktalarda suyu kesmek için kullanışsız kapaklar yapıldığını ifade eden vatandaşlar, kanal sorununun hallolmaması nedeniyle uzun süredir bahçelerini sulayamadıklarını belirttiler.


İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Akil ŞAHİN ile Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü Tümer Aksulu, TCDD Yapım 2. Grup Müdürlüğü Kontrol Mühendisi Şakir Oğuz ve Şantiye Şefi Vedat Tekin’e bölgede yapılacak çalışmanın nasıl olması gerektiğine ilişkin bilgi verdiler. Kanalın gar alanı içinde kalması ve buranın çitle çevrilecek olması nedeniyle, bahçelere gidecek boruların vanalarının alan dışına konulmasını isteyen Aksulu, bölgede eksik olan vanaların da hatta eklenmesini istedi.


Şantiye Şefi Vedat Tekin’e talimat veren TCDD yetkilisi Şakir Oğuz, kanalın eksiklerinin Özel İdare yetkililerinin ve vatandaşların istekleri doğrultusunda tamamlanmasını istedi. Çalışmaların bayram sonunda başlaması ve hızla tamamlanması bekleniyor.

 

Editör: TE Bilişim